Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила

...
Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата сила
Коментари Харесай

Австрийски милиардер е напът да построи „Титаник“ II

Повече от десетилетие австралийският милиардер Клайв Палмър е движещата мощ зад проектите за построяването на " Титаник " II – имитация на злощастния транспортен съд, потопен през 1912 година с повече от 2200 души на ръб. Само към 700 оцеляват, създавайки история като най-катастрофалното пътешестване в света.

Палмър няколко пъти към този момент е стартирал плана През 2012 година това се случва за първи път, само че разнообразни условия приключват плана до 2018 година, когато всичко стартира изначало.

Шест години по-късно той още веднъж дава начало ма своя план. Това се случи предходната седмица по време на конференция в Операта в Сидни, написа CNN Travel.

Много по-забавно е да възродя концепцията си за „ Титаник “, в сравнение с да си седнал съм у дома и да си броя парите “, сподели Палмър пред локалните медии.

За Палмър въпросът не е по какъв начин да печелите пари, а къде да ги харчите.

Когато за първи път изложи фантазията си да построи по-добра версия на „ Титаник “ преди повече от десетилетие, известното мнение беше, че той е задоволително богат и екстравагантен, с цел да го направи.

Но непредвидената обстановка към пандемията накараха милиардера да стопира плана. След отминаването на рецесията круизните кораби още веднъж са в морето и Палмър споделя, че моментът е подобаващ да съживи фантазията си за „ Титаник “.

„ Много сме удовлетворени да съобщим, че след непредвидени световни забавяния, още веднъж се ангажирахме с сътрудници, с цел да оживим фантазията за „ Титаник “ ll. Нека пътуването стартира “, сподели Палмър.
Какво следва?
В момента екипът на Палмър е на стадий търсене на корабостроител, който да стартира работа по кораба през първото тримесечие на 2025 година Очакванията на милиардера са строител да бъде компания от Европа, защото е на мнение, че китайските производители няма да се оправят.

Пътниците на бъдещия транспортен съд ще бъдат подканени да се обличат в жанр от 1900 година

Самият транспортен съд ще бъде дълъг 269 метра и необятен 32.2 метра – малко по-широк от оригинала. Капацитетът ще бъде 2345 пасажери, разпределени на девет палуби с 835 кабини. Почти половината от тях ще бъдат непокътнати за пасажери в първа класа.

На пасажерите в трета класа ще им бъде сервирана единствено яхния и каша на дълги маси в обща столова – по този начин както е било в истинския транспортен съд.

Титаник II е нещо, което може да обезпечи мир. Може да бъде транспортен съд на мира сред всички страни по света. Милиони са мечтали да плават с нея, да я видят в пристанището и да изпитат неповторимото й великолепие. „ Титаник II “ ще бъде корабът, където тези фантазии ще се осъществен “, сподели Палмър.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР