Повече от четвърт от 18-29-годишните шофьори в Германия използват своите

...
Повече от четвърт от 18-29-годишните шофьори в Германия използват своите
Коментари Харесай

Мания по мобифоните зад волана сред младите шофьори?

Повече от четвърт от 18-29-годишните водачи в Германия употребяват своите смарт телефони при съвсем всяко пътешестване, съгласно настоящото изследване на разсейването при кормуване, извършено от застрахователната компания DA Direkt, осъществено от института за проучване на публичното мнение infas quo. Преди това годишното изследване записва непрестанен спад от 37 % през 2020 година до съвсем една четвърт (24 процента) през 2022 година Междувременно постоянното потребление на смарт телефони приблизително във всички възрастови групи продължи леко да понижава до 15 %.

Всеки четвърти водач в Германия е претърпял акцидент или рискова обстановка на пътя през последните три години. Трите най-често срещани аргументи са неприятно време (30 процента), прекомерно бързо шофиране (22 процента) и разпръскване (21 процента). Тази година тъкмо половината от интервюираните представителни водачи са мощно разсеяни зад кормилото. Това значи, че най-малко една активност, класифицирана като разсейваща, се прави доста постоянно, до момента в който сте зад кормилото.

Такива са да вземем за пример слушане на радио (34 процента), потребление на смарт телефон (15 процента), ястие или пиянство (осем процента), присъединяване в онлайн срещи (четири процента) и обработка на служебни имейли (пет процента). Видът доста въздейства върху евентуалната заплаха от смарт телефоните зад кормилото. Почти половината от младите водачи понякога пишат текстови известия, до момента в който карат. Една трета приказват по телефона със смарт телефон в ръка, а 22 % даже от време на време вършат фотоси и ги разгласяват.

„ Значителното нарастване на потреблението на мобилни телефони от младите водачи, обратно на общата наклонност, ни тревожи като застрахователи на моторни транспортни средства. Тъй като новите водачи освен имат нараснал риск от злополуки заради липса на процедура, само че и постоянно са склонни да се надценяват “, споделя Питър Стокхорст, основен изпълнителен шеф на DA Direkt - „ Не на последно място, потреблението на мобилен телефон по време на шофиране е неразрешено от закона и предстои на високи санкции и даже възбрана за шофиране. “

Използването на сензорните екрани на инфоразвлекателната система и функционалните настройки в автомобила също са евентуален риск за сигурността. Четирима от 10 интервюирани към този момент не могат да си се показват зад кормилото без тези функционалности и съвсем една трета (29 процента) правят оценка по-добрия обзор на възходящото многообразие от артикули в автомобила.

В същото време 39 % от време на време възприемат работата със сензорния екран като риск за сигурността и малко над една четвърт считат, че бутоните и контролите са по-подходящи за функционалности, свързани със сигурността. Използването на сензорния екран в колата може да аргументи доста разпръскване и в последна сметка да докара до произшествия. Тук от производителите се изисква да обезпечат интуитивно ориентиране на потребителя с интелигентни операционни концепции, като гласови команди съгласно откривателите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР