Повече от 920 000 души са били вътрешно разселени в

...
Повече от 920 000 души са били вътрешно разселени в
Коментари Харесай

Над 920 хил. души в Сирия са били вътрешно разселени за 4 месеца

Повече от 920 000 души са били вътрешно разселени в Сирия през първите четири месеца на годината, съобщи " Франс прес ", като цитира изказване на Организация на обединените нации.

Броят на разселените през този интервал е рекорден за 7-годишния спор. Общо 6,2 милиона сирийци бяха вътрешно разселени, а към 5.6 милиона са бежанци в прилежащите страни, демонстрират данните на Организация на обединените нации.

Организацията отбелязва, че повода за огромния брой на разселените е ескалацията на сраженията в някогашния размирен бастион в Източна Гута и в провинция Идлиб, която е съвсем напълно следена от ислямисти и екстремистки размирен групировки.

Няколкото въздушни офанзиви в Идлиб наскоро лишиха живота на десетки хора, измежду които и деца. Организация на обединените нации изрази безпокойство, че в провинцията с население от 2.5 млн. души има заплаха от огромна рецесия.

След като бяха победени в Алепо и Източна Гута, бунтовниците и цивилни бяха евакуирани в посока Идлиб.

Във войната, почнала през 2011 година, починаха повече от 350 хиляди души (броят им съгласно други данни е по-голям), а милиони бяха принудени да изоставен домовете си. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1370)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР