Повече от 9 милиона американци вече са гласували, две седмици

...
Повече от 9 милиона американци вече са гласували, две седмици
Коментари Харесай

9, 3 млн. американци вече са гласували предсрочно за Конгреса

Повече от 9 милиона американци към този момент са дали своят вот, две седмици преди междинните избори, съгласно Изборния план на Съединените щати. Около 2,5 милиона са дали своят вот персонално предварително, а 6,8 милиона бюлетини, изпратени по пощата, са били върнати. Така, общо повече от 9,3 милиона са предварителните гласувания в 35 щата, съгласно данните до момента, заяви The Hill.

Само 2,7 милиона бяха дали своят вот преди седмица по време на предсрочното гласуване, съгласно по-ранна актуализация от плана, управителен от професора от Университета на Флорида Майкъл Макдоналд.

Калифорния и Флорида са отпред с най-вече подадени бюлетини до момента тази година, всяка с повече от един милион регистрирани гласа. В щата Джорджия, който има рекордна изборна интензивност по време на предварителното гласоподаване до момента, са били подадени близо милион гласа.

Сред 17 щата, които оповестяват за партийна принадлежност, около 50 % от бюлетините са подадени от регистрирани демократи, докато към 30 % са от регистрирани републиканци. Много републиканци може да се опълчват на гласуването по пощата след изказванията на някогашния президент Тръмп, че изборите през 2020 година са били откраднати от него.

Припомняме, че по време на президентските избори през 2020 година огромна част от американците гласоподаваха посредством бюлетина по пощата на фона на опасения по отношение на разпространяването на COVID-19. През 2020 година измежду републиканците имаше по-малка възможност от своите сътрудници от Демократическата партия да гласоподават предварително.

Активисти на Републиканската партия неотдавна приканиха гласоподавателите в своята партия да задържат бюлетините си по пощата, с цел да могат да ги пуснат персонално в деня на изборите. Някои щати от дълго време разчитат на модела за гласоподаване по пощата, до момента в който други разшириха гласуването по пощата по време на пандемията от COVID-19. Близо 42 милиона бюлетини за гласоподаване по пощата са били поискани в цялата страна, съгласно Elections Project.

Около 122 милиона американци са гласували на междинните избори през 2018 година, демонстрират данните от преброяването. От този брой, 16,7 % от гласоподавателите са дали своят вот предварително, а 23,2 % са дали своят вот по пощата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР