Повече от 800 души са починали вероятно вследствие на горещата

...
Повече от 800 души са починали вероятно вследствие на горещата
Коментари Харесай

Горещата вълна в Канада взе стотици жертви

Повече от 800 души са умряли евентуално в резултат на горещата вълна в западната канадска провинция Британска Колумбия, заяви канал CTV, базирайки се на информация от съдебно-медицинската работа на района.

Според данните, от 25 юни до 1 юли, когато термометърът показваше повече от 40 градуса, в Британска Колумбия са умряли 808 души. Пикът на смъртността е бил на 29 юни, когато са умряли 300 души. В този ден температурата е достигнала 49,6 градуса.

Съобщава се, че по-голямата част от умрелите са били самотни пенсионери. Съдебните медици към момента не са открили какъв брой от тези 808 индивида са умряли точно поради аномалните горещини, само че съгласно статистиката, за последните 5 години в интервала 25 юни -1 юли в Британска Колумбия са умряли 198 души по разнообразни аргументи.

По данни на локалната метеорологична работа, в интервала на горещините е регистриран температурен връх в селището Литън, където термометърът сподели 49,6 градуса. Заради горските пожари там Литън изгоря съвсем напълно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР