Повече от 80 души, сред които огнеборци, военни и горски

...
Повече от 80 души, сред които огнеборци, военни и горски
Коментари Харесай

Над 80 огнеборци, военни и горски служители се борят с пожара в Добростан

Повече от 80 души, измежду които огнеборци, военни и горски чиновници, не престават да се борят за преодоляването на горския пожар в региона на село Добростан, община Асеновград. Това оповестиха от пресцентъра на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив. Пожарът пламна през вчерашния ден и поради мощните пориви напразно обхвана към 50 дка.

Теренът е мъчнопроходим с широколистна и иглолистна растителност. И през днешния ден в гасенето се включи вертолет на Военновъздушните сили с екипаж от 24-та авиобаза Крумово, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вследствие напразно и турбулентните въздушни течения, фронтът на пожара трансформира посоката си. Поради това ликвидирането му изисква обилни сили и средства, показаха от пожарната. От там разясниха, че изсъхналите листа, треви, клони и шубраци са леснозапалими и чувствителни даже от слаби източници на запалване. Основен проблем в региона на пожара е насъбраната по земята торфена маса, която тук-там доближава дълбочина от към 50-60 см.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР