Повече от 600 филмови и телевизионни компании от цяла Европа,

...
Повече от 600 филмови и телевизионни компании от цяла Европа,
Коментари Харесай

Филмовата индустрия не хареса обсъждана нова забрана на ЕС, можела да доведе до скучни филми

Повече от 600 кино и телевизионни компании от цяла Европа, както и холивудски студия, кино фестивали и други представители на развлекателната промишленост излязоха с общо писмо, в което се опълчват на препоръчано законодателство на Европейски Съюз. То цели да забрани така наречен геоблокиране - блокирането на географски принцип в Европейския съюз, което директно ще засегне бранша.

Тази седмица Европейският парламент ще гласоподава дали да одобри предложение, съгласно което аудиовизуалното наличие - от холивудски филми до всевъзможни телевизионни сериали и футболни мачове - ще бъде включено в наредбите на Европейски Съюз, които не разрешават " голословното " потребление на геоблокиране. Технологията се употребява, с цел да ограничи достъпа до онлайн наличие на някои консуматори въз основа на местоположението.

От 2018 година в страните от Европейски Съюз има наложена сходна възбрана, която се отнася за множеството онлайн услуги като извършване на покупки и коли чартърен - само че филмовите снабдители и стрийминг платформите към момента могат да постановат сходно геоблокиране. С него консуматори в България да вземем за пример могат да нямат достъп до съответно наличие в същата платформа, с което разполагат френски консуматори.

Според Брюксел слагането на сходни онлайн бариери е в нарушаване на правилото на Европейски Съюз за обединен дигитален пазар и съставлява " дискриминационна процедура "

Компании, които оферират или основават аудиовизуално наличие, от дълго време настояват, че териториалната " ексклузивност " е от основно значение за техните бизнес модели. Според тях премахването ѝ би заплашило креативната и икономическата резистентност на филмовия и телевизионния бранш в Европа.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР