Повече от 500 са жертвите на мощна експлозия в болница

...
Повече от 500 са жертвите на мощна експлозия в болница
Коментари Харесай

Израел обвини Ислямски джихад за смъртоносния удар над болницата в Газа

Повече от 500 са жертвите на мощна детонация в болница в град Газа, съгласно палестинските управляващи. Броят на починалите може да се усили доста, защото евентуално още десетки са затиснати под руините.

Ислямисткото придвижване „ Хамас ”, което управлява Ивицата Газа упрекна Израел, че е нанесъл удар по болничното заведение. Израелската войска обаче разгласи, че „ след деликатна инспекция ” е открито, че не израелски огън, а ракети на другата палестинска формация „ Ислямски джихад ” са поразили болничното заведение в Газа нощес.

Трагедията промени програмата на президента Джо Байдън, който се чака да дойде на незабавна аудиенция в Израел.

Йордания анулира срещата на високо ниво, която трябваше да се състои през днешния ден в Аман с присъединяване на Байдън, йорданския крал, египетските и палестинските водачи, с цел да се разиска обстановката в Газа, осведоми " Нова ".

„ Мога да потвърдя, че анализът на оперативните системи на Израелските сили за защита демонстрира, че терористите в Газа са изстреляли залп от ракети, който е минал в непосредствена непосредственост до болничното заведение Ахли в Газа по време на удара. Разузнавателните данни от няколко източника, с които разполагаме, сочат, че „ Ислямски джихад ” е виновен за проваления ракетен изстрел, който порази болничното заведение в Газа. Повтарям, че „ Ислямски джихад ” носи отговорност за убийството на почтени хора в болничното заведение в Газа ”, съобщи Даниел Хагари, представител на Израелските сили за защита. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР