Повече от 43 000 британски домакинства вече са предложили да

...
Повече от 43 000 британски домакинства вече са предложили да
Коментари Харесай

Повече от 43 000 британски домакинства готови да приемат украински бежанци

Повече от 43 000 английски семейства към този момент са предложили да одобряват украински бежанци като част от проекта на държавното управление на Обединеното кралство. Това демонстрират данните към 21.30 ч. в понеделник, само че броят им " продължава да нараства ", съгласно английски управляващи, представени от Scotsman.

Уебсайтът Homes For Ukraine " краткотрайно спря ", откакто започва късно в понеделник следобяд заради " голямата благотворителност на английската общност " при предлагането да одобри тези, които бягат от спора с Русия.

През уикенда Никола Стърджън и Марк Дрейкфорд оповестиха, че Шотландия и Уелс са подготвени да станат " супер спонсори " за бежанците , на което английският вицепремиер и държавен секретар по жилищно настаняване Майкъл Гоув сподели, че " вършим всичко допустимо, с цел да улесним това ".
 Англия ще приема украински бежанци
Англия ще приема украински бежанци

Ще дават по 350 паунда месечно за обезпечен дом на украинци

Но в отговор на схемата министърът на бежанците от Украйна на шотландското държавно управление Нийл Грей възобнови апелите към държавното управление на Обединеното кралство да анулира всички визови условия за украински жители " и да сложи хората, а не процесите преди всичко ".

Той сподели, че има опасения, че схемата за спонсорство ще бъде мудна и тромава и ще ѝ липсва подобаваща поддръжка и отбрана.

" Като действаме като " супер спонсор ", вместо да чакаме координиране с държавното управление на Обединеното кралство, ние можем неотложно да осигурим сигурност и леговище на хората и да посрещнем забележителен брой бежанци от Украйна до Шотландия ", сподели той.

Грей сподели, че това ще включва даване на краткотрайно настаняване и цялостна поддръжка, до момента в който се вкарват дълготрайни договорености.

Той добави: " Докато отбелязва, че държавният секретар за повишение на равнището Майкъл Гоув сподели, че държавното управление на Обединеното кралство ще направи всичко допустимо, с цел да улесни нашето предложение, ние чакаме подробния отговор на държавното управление на Обединеното кралство на нашите оферти.

" Ние имаме предпочитание да подкрепим хората в този момент, тъй че ще притискаме държавното управление на Обединеното кралство за детайлности, които не се появиха през днешния ден.

Говорейки за схемата, представителят на SNP по вътрешните работи Стюарт Макдоналд сподели: " Ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим тази самодейност.

" Но ние доста съжаляваме, че през днешния ден е единствено първа фаза, нещата към момента не вървят задоволително бързо. "

Той прикани държавното управление да " престане да желае от украинците да аплайват за визи изцяло ".

Той попита дали отпусканите от Лондон 350 паунда на месец ще бъдат налични за спонсори като групи от общности, както и за физически лица, и настоя държавните управления на Шотландия и Уелс да работят като " супер спонсори ".
 Британците ще получават по 350 паунда месечно, в случай че одобряват бежанци в домовете си
Британците ще получават по 350 паунда месечно, в случай че одобряват бежанци в домовете си

Новата скица разрешава на бежанците да идват на Острова даже в случай че нямат фамилни връзки

По-рано Грей сподели, че чака Шотландия да може да обезпечи настаняване на минимум 3000 украински бежанци и няма ограничаване за броя, които ще получат леговище.

Припомняме, че от 14 март във Англия започва програмата " Къщи за украинци ". Правителството на страната чака, че тя ще бъде употребена от десетки хиляди хора, избягали от Украйна след началото на войната, осведоми Би Би Си.

Властите оповестиха първата точка от тази стратегия преди няколко дни. Сега жителите на Украйна могат да аплайват за английска виза, без да се свързват с консулските отдели на посолството. Достатъчно е да изпратите поръчка и копия от документи там, отговорът ще пристигна и по имейл.

Гражданите на Украйна ще могат да подават биометрични данни и да получат щемпел за влизане в паспорта си на мястото на идване в Обединеното кралство.

С тези визи те ще могат да останат във Англия най-малко три години.

Втората точка от програмата - държавното управление на Обединеното кралство ще отпуска 350 паунда на месец на притежателите на парцели - това могат да бъдат както физически лица, по този начин и компании или благотворителни фондации - за жилища, в които могат да останат бежанци. Здравният министър Саджид Джавид споделя, че програмата ще продължи най-малко половин година, само че ще бъде удължена, в случай че е належащо.

В идващите дни ще бъде отворен уеб страница за тези, които са подготвени да обезпечат жилище, и за тези, които желаят да го получат.

Преди това държавното управление беше съществено подложено на критика за обстоятелството, че до момента в който европейските страни одобряват милиони бежанци, едвам няколкостотин са съумели да влязат във Англия. Дори до през днешния ден единствено 4000 украинци са получили визи. Премиерът Борис Джонсън отговори, че държавното управление работи непрестанно, с цел да проработи показаната през днешния ден скица. Властите обаче не възнамеряват да анулират визовия режим за украинците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР