Повече от 4 години изминаха от ареста на бившия кмет

...
Повече от 4 години изминаха от ареста на бившия кмет
Коментари Харесай

Близо 5 години от ареста: Съдбата на Ральо Ралев с очакване да се реши през 2024 година

Повече от 4 години изминаха от ареста на някогашния кмет на регион " Северен " Ральо Ралев, който бе задържан след акция на КПКОНПИ и Криминална полиция за корупция. Преди повече от седмица делото дефинитивно започва по общия ред, макар протакването, което юристите се пробваха да създадат. Според тях в обвинителния акт има пороци, които е нужно да бъдат отстранени, с цел да не лимитират правата на обвинените. Решението на арбитър Екатерина Роглекова обаче надалеч не бе същото, тя отсъди, че няма спънка, която да постановат преустановяване на производството и по тази причина правосъдния развой започва, а в последващо съвещание стартират разпити на очевидци.
Прочетете още

Хронологията на арестите към Ралев стартира още от средата на 2019 година, откакто той пет месеца е бил следен за  корупционни дейности. При разкриването му са употребявани специфични разследващи средства и е бил наблюдаван. Разследването е почнало след отчет при основния прокурор, който е бил препратен към профилираната прокуратура. Именно по-късно са задържани общо петима души при интервенцията, като единствено против трима се води правосъден развой в момента- Ральо Ралев, някогашния шеф на отдела за капиталови обекти Даниела Вълова и карловският предприемач Иван Делевски.  Действията на полицията са траяли безусловно часове, като са били извършени беседи в постройката регион " Северен "  с разнообразни чиновници.

Оказва се по-късно, че хванатият медиатор на Ралев е някогашен притежател на Евроком Карлово Иван Делевски. Той е арестуваният с белязаните пари към дата на интервенцията, като е имало изказвания,че предприемачът е главният му медиатор в разнообразни схеми, към които Ралев е имал нездравословен интерес. Включително и в аферата, поради която двамата са изправени пред съда- изнудване на строителен бизнесмен за 60 000 лв., с цел да му бъде издадено строително позволение от регион Северен в Пловдив.

Междувременно след поредност от обстойни текстове TrafficNews  разкри детайлности за тайната " квартира " на Ралев. Тя е била населявана от задържания кмет на регион " Северен ", а  разположението й е бе на последния етаж на постройката Royal Hill. Той се състоял от два свързани жилището по 125 квадрата, който в следствие е надстроен с още един етаж, трансформирайки го в мезонет. Терасата на мезонета бе с джакузи , японска градина и кътове за отдих. Оказва се, че те са били благосъстоятелност на компания " Рали транс ", стопанисвана от  таткото на Ралев - Иван Ралев. Той придобива парцелите посредством компанията си на ипотека през 2017 година, сочи информация на TrafficNews. Поред комерсиалния указател притежателят на постройката Бояджиев е бил непосредствен до Ральо Ралев. 

Веднага след като медията ни разгласява следствието при задържането на районния кмет, парцелът бе посетен от чиновници на КПКОНПИ и полицията. След последвала инспекция на медията ни през същата година, терасата от 750 кв.м с джакузита, японски градини и беседки в първокласния апартамент на Ральо Ралев центъра, се оказа противозаконна.

Месеци по-късно Ралев излезе от ареста с гаранция от  150 хиляди лв., а една от спряганите версии е, че приятелите и роднините на фамилията са им помогнали с набирането на сумата.  Малко по-късно той подаде и оставката си като кмет на „ Северен ”. Година, откакто излезе на независимост обаче, Ралев  живееше с достъп до противозаконната си първокласна тераса, само че без обвиняване. На 29 юли 2020 Спецпрокуратурата повдигна обвиняване на някогашния кмет, а обвинителният акт влезе в съда единствено преди 5 месеца. 

Към днешна дата Ральо Ралев чака своята дефинитивна присъда в стопанисваната от него каравана, намираща се на бул. „ Македония ”. Той работи на обекта и върти касата,а при потребност прави и действия от работата на обекта. В нея хората от Кючук Париж, а и освен пият по бира и хапват по нещо бързо, до момента в който децата им играят на прилежащата площадка. Следата с първокласната тераса на Ралев обаче се губи, а ориста на някогашния кмет ще бъде решена през идната година. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР