Повече от 3000 мигранти са загинали в морето миналата година,

...
Повече от 3000 мигранти са загинали в морето миналата година,
Коментари Харесай

Над 3000 мигранти са загинали в морето в опит да достигнат Европа през 2021 г. |

Повече от 3000 мигранти са починали в морето предходната година, до момента в който са се опитвали да доближат Европа, което е два пъти повече, в сравнение с през 2020 година, заяви Организация на обединените нации, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Общо 1924 души са оповестени за мъртви или изчезнали по маршрутите през централната и западната част на Средиземно море, до момента в който още 1153 мигранти са починали или се водят изчезнали по морския маршрут от Северозападна Африка към Канарските острови ", заяви говорителка на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН) в Женева Шабия Манту.

През 2020 година 1544 души са починали и по двата маршрута.

" Тревожен факт е, че от началото на годината още 478 души са починали или се водят изчезнали в морето ", сподели Манту.

Според ВКБООН пандемията от ковид и затварянето на границите, което я съпътстваше, оказаха въздействие върху бежанските потоци, а огромен брой бежанци и мигранти се обърнаха към трафиканти, с цел да се опитат да доближат Европа, все пак.

Повечето мигранти употребяват за секване на морето надуваеми лодки в много неприятно положение, показва ВКБООН. Много от тези лодки се пукат или прекатурват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР