Повече от 3000 хранителни добавки - консерванти, ароматизатори, оцветители и

...
Повече от 3000 хранителни добавки - консерванти, ароматизатори, оцветители и
Коментари Харесай

Пет хранителни добавки, които да избягваме като чума

Повече от 3000 хранителни добавки - консерванти, ароматизатори, оцветители и други, се прибавят към храната, която консумираме. Това е и главната причина експертите да предлагат да заобикаляме модифицираните храни. Докато доброжелателни диетолози ще ви учат за значимостта от четенето на етикетите на храните, доста по-здравословният метод е да се храните с неща, които не се нуждаят от етикети.

Макар и да можете да ядете някои модифицирани храни, има безусловно десетки хранителни добавки, които не би трябвало да допускате в менюто си.

Седемте най-страшни хранителни добавки

Изкуствените подсладители

 Оцветители

Експериментите са открили, че сладкият усет, без значение от наличието на калории, усъвършенства апетита. Доказано е, че подсладителите водят до бързо повишаване на тежестта. Освен това те водят до редица здравословни проблеми.

Аспартам можем да се преглежда и като сладостен на усет невротоскин. Аминокиселините в него безусловно нападат клетките ви, даже и минават през кръвно-мозъчната преграда, с цел да нападат клетките на мозъка, създавайки токсична клетъчна хиперстимулация, наречена ексцитотоксичност. Той предизвиква и инфектиране на червата.

Синтетичните трансмазнини

 Вредни хранителни добавки

Синтетичните трансмазнини са постоянно срещани в храните, които съдържат отчасти хидрогенирано растително масло - купешки бисквити, чипс, множеството тестени произведения от магазина, както и всевъзможни пържени храни. Те провокират възпаления, които са признак на множеството хронични и тежки болести.

Синтетичните трансмазнини също по този начин пречат на ензимите в тялото да се борят с рака. Причиняват сърдечни болести, саботират имунната система. Те пречат и на инсулиновите рецептори, както и не разрешават отделянето на ензимите, нужни за производството на полови хормони.

Изкуствени аромати

Изкуствените аромати са една неестествена добавка, включена в менюто ви. Те могат да бъдат в композиция от стотици добавки. Ягодовият неестествен мирис да вземем за пример може да съдържа близо 50 химични съставки. Изкуственият овкусител, наименуван диацетил, който постоянно се употребява като фалшификация за усет на масло в пуканките за микровълнова, визира непосредствено мозъка и може да отключи Алцхаймер.

Мононатриев глутамат

 Глутамат

Този овкусител най-често се свързва с китайската храна, само че в действителност се среща в безчет модифицирани хранителни артикули, вариращи от замразени вечери и салатен дресинг до меса. Той претрупва клетките и води до тяхната гибел, причинявайки дисфункция на мозъка и увреждане в друга степен - и евентуално даже задейства или утежнява когнитивни увреждания, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, болест на Лу Гериг.

Изкуствени оцветители

Изкуствените оцветители са свързани с редица здравословни проблеми, вариращи от рак и хиперактивност, както и с сходни на алергия реакции. Червеното е най-широко употребяваната багра и форсира появяването тумори, а също по този начин задейства хиперактивност при децата. Доказано е, че синята багра, която се употребява в бонбоните и напитките, е обвързвана с появяването на мозъчни тумори.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР