Повече от 30 са избраните кандидат-кметове на АБВ и с

...
Повече от 30 са избраните кандидат-кметове на АБВ и с
Коментари Харесай

Румен Петков отчете повече от 30 избрани кандидат-кметове на АБВ

Повече от 30 са определените кандидат-кметове на АБВ и с поддръжката на АБВ. Партията е с определени повече от 100 общински съветници и няма район без солидно наличие на АБВ. Това сподели пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

АБВ има близо 50 кметове на кметства, към 10, кандидатирани от АБВ и малко повече от 30 с съдружно присъединяване с водещо място на АБВ, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Това не може да не ни прави удовлетворени в изборния резултат. Имаме определени повече от 100 общински съветници, близо 40 от тях са от независими листи и това не може да не ни прави удовлетворени от изборния резултат “.

Петков дефинира изборния резултат в София, Пловдив, Стара Загора град и Бургас като доста тежък и неприятен.



Пред медиите Румен Петков съобщи, че упреква ЦИК в жестоко тъпчене на закона. Той уточни серия от случаи партията сезира основния прокурор, ръководителя на представителството на Европейска комисия и ръководителя на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

„ Три групи нарушавания сме показали. На 23 предишния месец е сезирана ЦИК, още не се е произнесла. Първо, жестоко нарушение на изборния закон и агитиране от претендент за кмет на територията на военно отделение. ЦИК взе участие в манипулирането на изборния развой. Кандидат за кмет в кметство Тъжа, община Павел баня, има влезнала в действие неоправдателна присъда отнемане от независимост за период от три години. ЦИК го записва в нарушаване на закона. ЦИК е съизвършител в закононарушение. Кандидат за кмет, депутат, мачка медии, мачка ваши сътрудници. ЦИК е сезирана със съответните осведомителни масиви - никаква реакция. Това са неща, които българските жители би трябвало да знаят. Където ГЕРБ нарушават закона за защитата и въоръжените сили и ЦИК не се произнася. Нещата вървят натам, където Вътрешна македонска революционна организация мачка медии, ЦИК не се произнася “. Петков заяви, че АБВ ще внесе в прокуратурата и сигнал за побой и закани в село Ярджиловци.

Румен Петков също изрази подозрение в оповестения резултат на първи тур в София и Бургас.

„ Имам задоволително учредения. Не имам вяра в резултата за общински съветници, който беше разгласен за Политическа партия АБВ. Твърдя, че доста от регистрираните резултати не дават отговор включително на преференциите. На предните избори показахме протоколи, в които е видно, че АБВ има 20 преференции, регистрират 2 гласа. Смея да настоявам, че беше осъществена кражба на гласове и в Плевен. За страдание с това си държание ЦИК остави въпроси.

В подтекста на метода, по който се организира предизборната акция, Петков съобщи също, че шефът на ОДМВР-Плевен би трябвало да си подаде оставката или да му бъде поискана.

„ Искам с доста огромна болежка и страдание да кажа, че, по мои наблюдения, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен взе участие в изборите. И то по един доста противен метод. Отговорността я носи шефът на Областната дирекция. Човек, който аз познавам, който съм уважавал до четвъртък, само че те надминаха себе си. Казвам го с огромна болежка. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи взе участие доста интензивно с арести, налагане на боязън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР