Повече от 250 участника има в музикалната програма за Празника

...
Повече от 250 участника има в музикалната програма за Празника
Коментари Харесай

Венец на фестивалния сезон в Кюстендил поставя Празника на плодородието

Повече от 250 участника има в музикалната стратегия за Празника на плодородието, над 25 ще бъдат шатрите, които ще се включат в ревюто.Венец на програмата са легендите от PIF и Фактор.Тази вечер са PIF, утре- Фактор, а в неделя- състезателен празник, осведоми кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

„ Надяваме се да бъде извънреден венец на фестивалния сезон и несъмнено да окуражим още веднъж всички да посещават Кюстендил.Хотелите в града са цялостни.За първи път програмата и ревюто са изнесени в парка пред галерията, надяваме са де се получи ”, разяснява кмета Петър Паунов.

На 23,24 и 25 септември 2022г. община Кюстендил провежда за поредна година, взаимно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, “Празник на плодородието ” 2022.

Официалното разкриване на празника е на 24 октомври (събота) от 12:00 часа. Следва показване на присъщи кюстендилски сортове ябълки, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и ревю на атрактивно подредени и аранжирани щандове със плодове и зеленчуци от разнообразни организации от цялата община. Кюстендилски занаятчии ще покажат своите истински художествени творби, а земеделските производители своята чиста и здравословна продукция, дарена от благословената кюстендилска земя.

Празничната стратегия продължава с конкурс за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка под наслов „ Плодородието в Кюстендилския край “.

За най-малките посетители на празника ще има арт-ателиета и работилници, спортни игри с плодове и зеленчуци, а за феновете на спорта - открити тренировки в спортните зони на града.

Този есенен празник на изобилието е завещание от Първия народен овощарски конкурс, извършен през далечната 1896 година, точно в гр. Кюстендил. Овощарската традиция на кюстендилския край е жива през всички времена и излъчена като опит и просвета от потомство на потомство и от жанр на жанр.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР