Повече от 220 000 жени са били обект на сексуален

...
Повече от 220 000 жени са били обект на сексуален
Коментари Харесай

Над 220 000 жени са били обект на сексуален тормоз в обществения транспорт във Франция

Повече от 220 000 дами са били обект на полов тормоз в публичния превоз във Франция през последните две години, демонстрират данни на Националната обсерватория за престъпност и наказателна отговорност (ONDRP), представени от " Ройтерс ".

Скандалът с продуцента Харви Уайнстийн в Съединени американски щати докара до преосмисляне на отношението към половия тормоз във Франция, отбелязва организацията.

" Въпреки че хората главно се концентрират върху домашното принуждение, половото принуждение, осъществявано на улиците, в публичния превоз или на други обществени места е също толкоз съществено и заслужава повече внимание ", се показва в отчета.

Според ONDRP 267 000 души, от които 85% дами, са били обект на полов тормоз в публичния тормоз сред 2014 и 2015 година, като дейностите са включвали целувки, опипване, мигане и обезчестяване.

За пръв път обсерваторията, която разгласява всяка година отчет за проблемите със сигурността, се е фокусирала върху половия тормоз в публичния превоз.

Проучване на фондация " Томсън Ройтерс ", оповестено през октомври, слага Париж на трето място измежду подобаващите за дами градове. Градът е избран и като четвъртият минимум рисков във връзка с половото принуждение.

Но съгласно доста хора в обществените мрежи тормозът продължава да бъде необятно публикуван. Най-сериозен е казусът в публичния превоз в региона на Париж, като данните за произшествия са седем пъти повече спрямо останалата част от страната.

Повечето произшествия са се случили до момента в който трен или рейс са се движили и жертвата не е можела да избяга. " Когато има затворени пространства със стотици хиляди хора и нито един чиновник по сигурността или полиция, не е учудващо, че страхливите причинители работят при тотална безотговорност ", разяснява консуматор във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР