Повече от 2000 пациента са преминали през диагностика с ПЕТ/KT

...
Повече от 2000 пациента са преминали през диагностика с ПЕТ/KT
Коментари Харесай

Над 2000 пациенти са преминали през ПЕТ скенера в УМБАЛ “Св. Марина”-Варна през 2023 г.

Повече от 2000 пациента са минали през диагностика с ПЕТ/KT скенера в Клиниката по Нуклеарна медицина и метаболитна терапия към УМБАЛ „ Света Марина " -  Варна за първите 3 месеца на годината. Поради увеличаващия се брой пациенти, нуждаещи се ПЕТ/КТ проучвания, Клиниката работи всекидневно, в това число в събота и неделя без националните празници. Всеки нуждаещ се пациент може да запише час за осъществяване на ПЕТ/КТ проучването и да получи спомагателна информация на тел. 052/ 97-85-75 или на е-mail . Клиниката приема пациенти от цялата страна.

Клиниката по Нуклеарна медицина и метаболитна терапия към УМБАЛ „ Света Марина " Варна разполага с най-ново  поколение напълно цифров ПЕТ/КТ от най-голям клас и обслужва онкологичните центрове в Южна и Североизточна България. Системата е произвеждане на един от водачите в света в областта на Нуклеарната медицина и образната диагностика.  Високото качество на облика и неповторими характерности на  апарата  разрешават на експертите да записват и характеризират първоначални тумори, както и дребни лезии, което води до по-бърза и ефикасна диагностика, стадиране и следене на лекуването и дава опция за по-добра сложна  грижа за пациентите с онкологични болести. Апаратът е окомплектован с неповторима виртуална станция, която разрешава едновременна работа на няколко експерта с най-модерния програмен продукт за диагностика и следене в региона на онкологията.

В Клиниката по Нуклеарна медицина и метаболитна терапия работят високо квалифицирани експерти с дълготраен опит над 14 години. УМБАЛ „ Света Марина “ - Варна е оборудвана със  личен циклотрон за произвеждане на нужното за проучването контрастно вещество 18F-FDG, който подсигурява съществуването на доза за инжектиране за всеки пациент. Циклотронът е първият инсталиран в България през месец март 2013 година. Това обезпечава работният развой да бъде без спиране. Лъчевото натоварване за пациента е до 50% по-ниско в съпоставяне със общоприетите ПЕТ/КТ проучвания.

Клиниката по „ Нуклеарна медицина и метаболитна терапия “ е първата в България, която вкара 68Ga-PSMA за диагностика на простатен карцином и 68Ga-DOTATATE за диагностика на невроендокринни тумори. Новият галиев генератор ще бъде доставен до 22 май 2023 година, с който ще бъдат обслужени записаните все още пациенти за този тип проучване.

Клиниката по „ Нуклеарна медицина и метаболитна терапия “ в УМБАЛ “Св. Марина ” - Варна продължава да оказва безотказно своевременна и качествена здравна помощ на всички нуждаещи се български жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР