Повече от 2000 души се събраха в северния град Косовска

...
Повече от 2000 души се събраха в северния град Косовска
Коментари Харесай

Повече от 2000 души изпратиха убития Оливер Иванович в Косовска Митровица

Повече от 2000 души се събраха в северния град Косовска Митровица , с цел да се преклонят пред сръбски политически водач, чието ликвидиране усили напрежението сред двата съседа, оповестява " Ройтерс ".

 Сърбия: Убийството на Оливер Иванович е терористичен акт Обновена
Сърбия: Убийството на Оливер Иванович е терористичен акт

Според Вучич убийството е удар върху сръбския народ в Северно Косово

64-годишният Оливер Иванович беше убит с 6 патрона във вторник пред централата на партията му в Митровица - град, който разделя етническите сърби и албанците.

Сърбия осъди убийството и го дефинира за терористичен акт, само че президентът на страната Александър Вучич не сподели дали има вяра, че покушението е етнически стимулирано.

 Борисов остро съди убийството в Косово в диалог с Хашим Тачи
Борисов остро съди убийството в Косово в диалог с Хашим Тачи

Премиерът упорства косовският президент персонално да се ангажира с връзките Прищина - Белград

Косовски сърби, най-вече от Митровица, се събраха пред партийната централа на Иванович, където възпламениха свещи, а по-късно ескортираха ковчега с тялото до покрайнините на града, където автомобил ще откара тялото до Белград, защото погребението е запланувано да се организира в столицата на Сърбия.

Преди началото на траурното шествие сръбски духовник извърши опело. Един от присъстващите носеше дървен кръст с името на Иванович , до момента в който траурното шествие се придвижваше по улиците на Митровица.

Организираният от Европейски Съюз разговор за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина е преустановен по молба на Сърбия поради убийството. Сръбски представител съобщи, че ще възобновят договарянията единствено в случай че виновниците бъдат изправени пред правораздаването.

 Албания се притеснява от ненавист и напрежение след убийството в Косово
Албания се притеснява от ненавист и напрежение след убийството в Косово

Премиерът на Албания Еди Рама употребява профила си във " Facebook "

" Убийството на Иванович през вчерашния ден беше покруса за Косово ", сподели американският дипломат в дребната страна и добави, че никой не би трябвало да се възползва от това закононарушение за преустановяване на политическите диалози.

Косовската полиция заяви, че са открили притежателя на изгорелия автомобил, който се допуска, че е обвързван с причинителите на убийството. Разпитани са няколко очевидци. Не са чути изстрели, съгласно следствието, защото нападателите са употребявали заглушители.

 Известен сръбски политик погубен в Косово
Известен сръбски политик погубен в Косово

Оливер Иванович е получил пет огнестрелни рани

Изнесените през днешния ден резултати от аутопсията демонстрират, че Иванович е бил погубен с 6 патрона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР