Повече от 20 световни лидери и представители на бизнеса ще

...
Повече от 20 световни лидери и представители на бизнеса ще
Коментари Харесай

Международна среща на върха решава мерки в борбата с климатичните промени

Повече от 20 международни водачи и представители на бизнеса ще обсъдят последствията от климатичните промени на интернационална среща през днешния ден, осведоми ДПА.

Сред предстоящите посетители е Джон Кери, който ще направи първа поява като специфичен представител за климата на новата администрация на Съединени американски щати.

Германският канцлер Ангела Меркел, английският министър председател Борис Джонсън, френският президент Еманюел Макрон, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и други се чака да вземат участие на форума.

Среща на върха за акомодация към климатичните промени (CAS) ще се организира по покана на холандското държавно управление, само че ще се състои онлайн поради пандемията от ковид.

На 24-часовата среща на върха водачите ще обсъдят на практика ограничения за страните да се приготвят и защитят от засушаване, горещи талази, повишаване на морското ниво и наводнения.

Холандското държавно управление означи, че ще бъде признат проект за деяние с на практика решения в битката с климатичните промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР