Повече от 20 руснаци, бягащи от частичната военна мобилизация, са

...
Повече от 20 руснаци, бягащи от частичната военна мобилизация, са
Коментари Харесай

Южна Корея отказа да приеме руснаци, бягащи от мобилизацията

Повече от 20 руснаци, бягащи от частичната военна готовност, са пристигнали с яхти в Южна Корея. Властите обаче са отказали достъп на множеството от тях, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на южнокорейски народен представител.

Мъже в наборна възраст всеобщо емигрират от Русия, с цел да избегнат военната работа на фона на войната в Украйна. Частичната готовност бе подредена от президента Владимир Путин предишния месец. Оттогава мнозина руснаци напуснаха страната, като множеството от тях отидоха в Европа и в някогашни руски републики като Грузия, Азербайджан и Казахстан.

Само двама от пристигналите с яхти в Южна Корея 23 съветски жители са получили позволение да влязат в страната, сподели през днешния ден депутатът Ан Хо-йон, цитирайки публична статистика. Той посочи, че е бил отхвърлен достъп на тези, които не са изяснили аргументите, заради които пътуват, и не са носили нужните документи.

Две яхти с 15 съветски жители на борда са отпътували от Южна Корея през вчерашния ден. Други две яхти са получили позволение за престой, като едната в това време към този момент е отплавала с двама руснаци на борда за Тайланд, откакто други двама пасажери, също съветски жители, са получили позволение да останат в страната.

Руснаците по принцип имат право да влизат в Южна Корея без виза, в случай че получат авансово утвърждение.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР