Повече от 20 пациенти са починали в болницата al-Shifa в

...
Повече от 20 пациенти са починали в болницата al-Shifa в
Коментари Харесай

Повече от 20 пациенти са починали в болницата al-Shifa в Газа по време на израелска атака

Повече от 20 пациенти са умряли в болничното заведение al-Shifa в Газа през последните два дни, до момента в който израелските сили не престават да нахлуват в оборудването, съгласно болница чиновник и палестинското министерство на опазването на здравето в Газа.

Министерството на здравеопазването заяви в петък, че 24 пациенти са умряли през последните 48 часа заради спирания на тока в болничното заведение, която не работи от събота заради дефицит на гориво.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Протестиращите, настояващи за преустановяване на огъня в Газа, затвориха моста на Съединени американски щати Войната сред Израел и Газа: Опасностите от оръжие на антисемитизма " Гладът и заболяванията " преследват Газа като дефицит на гориво блокира помощ: Агенции завършек на списъка

„ Двадесет и четирима пациенти в разнообразни отделения са умряли през последните 48 часа, защото жизненоважно здравно съоръжение е спряло да действа заради спиране на електрозахранването “, сподели представителят на здравното министерство Ашраф ал-Кудра в петък.

Мохамед Абу Салмия, шеф на болница al-Shifa, сподели пред Al Jazeera, че 22 пациенти са умряли през нощта.

Здравното заведение се трансформира във фокуса на сухопътната атака на Израел в северната част на Газа, като специфични сили претърсват оборудването от сряда на фона на възходящата интернационална паника за ориста на стотиците пациенти и хилядите цивилни, търсещи заслон там.

Израел твърди, че бойците на Хамас употребяват комплекс от тунели под болничното заведение, с цел да провеждат офанзиви. Хамас и болнични чиновници неведнъж отхвърлят ​​твърденията.

Израел сподели, че неговите сили са разкрили транспортно средство с огромен брой оръжия и подземна конструкция, която нарекоха тунелна шахта на Хамас, след два дни претършуване на пространствата.

Армията също сподели, че е разкрила телата на двама заложници в здания покрай територията на болничното заведение, само че не и вътре.

Палестинското министерство на опазването на здравето сподели, че нападението е унищожило медицинските услуги в болничното заведение, където съгласно Организация на обединените нации са се укривали 2300 пациенти, личен състав и разселени палестинци, преди да навлязат израелските войски.

Служителите на Al-Shifa споделиха, че недоносено бебе е умряло в болничното заведение в петък, първото бебе, умряло там през двата дни, откогато израелските сили влязоха.

Трима бяха умряли през предходните дни, до момента в който болничното заведение беше обградена от израелските сили.

Мохамед Абу Салмия, шеф на болничното заведение ал-Шифа, сподели пред Ал Джазира, че медицинският комплекс се е трансформирал в „ огромен затвор “ и „ всеобщ гроб “ за всички, които са вътре.

„ Останахме без нищо – без ток, без храна, без вода. С всяка минала минута губим живот. През нощта загубихме 22 души [а] през последните три дни болничното заведение беше държана под блокада “, сподели Салмия.

Остра липса на гориво

Израел наложи строга обсада и стартира военно нахлуване против Газа предишния месец, откакто Хамас извърши офанзива против Южен Израел, убивайки към 1200 души и вземайки към 240 други заложници, съгласно израелски публични лица.

Израелското въздушно и наземно нахлуване е умъртвило повече от 12 000 души, в това число 5 000 деца, съгласно палестинските управляващи в Газа.

Сега в своята седма седмица израелската блокада мощно ограничи доставките на храна, вода, електричество и гориво за 2,3 милиона поданици на линията Газа, като филантропичните организации предизвестяват за филантропична рецесия на територията.

Израел съобщи, че се е съгласил с настояването на Съединени американски щати да позволява два камиона с гориво дневно в Газа, след предизвестие на Организация на обединените нации, че дефицитът е спрял доставките на помощ и е изложил хората на риск от гладна гибел. Сумата е към половината от това, което Организация на обединените нации сподели, че е належащо за осъществяване на животоспасяващи функционалности за стотици хиляди хора в Газа, в това число зареждане с гориво на водни системи, лечебни заведения, пекарни и камиони, доставящи помощ.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) заяви по-рано, че нейните камиони с филантропична помощ не са съумели да влязат в Газа от Египет за втори следващ ден в петък заради неналичието на гориво и съвсем цялостното спиране на връзките, почнало в четвъртък.

UNRWA сподели, че няма да може да „ ръководи или координира филантропични конвои “ заради спиране на телекомуникациите.

Почти цялостен колапс

Повече от половината лечебни заведения в Газа към този момент не действат заради бойни дейности, вреди или дефицит, а нападението на Израел против ал-Шифа остави огромни вреди на отделенията за радиология, изгаряния и диализа, сподели Хамас.

Условията за палестинските цивилни бързо се утежняват, предизвести Организация на обединените нации.

Повече от 1,5 милиона души са били вътрешно разселени, а блокадата на територията от Израел значи, че „ цивилните са изправени пред непосредствената опция да умрат от апетит “, сподели ръководителят на Световната стратегия по прехраната Синди Маккейн.

UNRWA сподели, че 70 % от хората нямат достъп до чиста вода в южната част на Газа, където суровите отпадни води са почнали да текат по улиците.

Ръководителят на UNRWA Филип Лазарини разказа деца, приютили се в учебно заведение на Организация на обединените нации, „ молейки за глътка вода или за един самун “.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР