Повече от 1500 първокурсници прекрачиха днес прага на Медицинския университет

...
Повече от 1500 първокурсници прекрачиха днес прага на Медицинския университет
Коментари Харесай

Повече от 1500 са първокурсниците в Медицинския университет във Варна

Повече от 1500 първокурсници прекрачиха през днешния ден прага на Медицинския университет във Варна при тържественото разкриване на новата академична година, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.

От тях над 350 са задграничните студенти. От университета прецизираха, че от първи до шести курс учащите се задгранични жители са от над 50 страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

По традиция представители на първокурсниците с най-голям бал поставиха клетва за посвещение в медицината. За да бъдат алегорично приобщени към академичната общественост, новите студенти от специалностите „ Медицина “, „ Военен доктор “, „ Дентална медицина “, „ Фармация “, „ Военна здравна сестра “, „ Кинезитерапия “, „ Акушерка “ и „ Зъботехник “ бяха облечени в бели престилки от свои завършващи колеги–отличници.

Началото на образователната година бе сложено с водосвет за здраве и благополучие, който отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Тържествено разкриване на новата академична година се организира и в трите филиала на Медицински университет в Шумен, Сливен и Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР