Повече от 150 милиона деца в Източна и Южна Африка

...
Повече от 150 милиона деца в Източна и Южна Африка
Коментари Харесай

Над 150 милиона деца в Африка са засегнати от бедност и климатични бедствия

Повече от 150 милиона деца в Източна и Южна Африка са наранени от беднотия и климатични бедствия, се споделя в оповестен в четвъртък отчет на благотворителната организация " Спасете децата ", съобщи dariknews.bg.

Южен Судан е отпред в листата на страните от Източна и Южна Африка, които най-вероятно ще бъдат изправени пред двойната опасност, като в страната са наранени 87% от децата. Следват Мозамбик с 80% и Мадагаскар със 73%, съгласно отчета, озаглавен " Поколение вяра: 2,4 милиарда аргументи да сложим завършек на световната рецесия на климата и неравенството ".

Ако не се подхващат незабавни ограничения против рецесията с климата и неравенството, честотата и тежестта на филантропичните рецесии и рецесиите, свързани с разноските за живот, може да набъбнат, предизвестяват от " Спасете децата ".

Ивон Арунга, началник на организацията " Спасете децата " за Кения и Мадагаскар, съобщи, че " изключителната обстановка, обвързвана с климата и неравенството, не може да се взема решение изолирано една от друга, защото те са взаимосвързани ".

" Подобни рецесии тласкат хората още по-дълбоко в жестока беднотия и оставят милиони хора още по-уязвими за идващото наводняване или суша. "

Най-малко 16,3 милиона деца в Кения, или 67 % от децата в страната, живеят с двойното влияние на бедността и изключителната обстановка, обвързвана с климата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР