Повече от 150 000 британци са починали от Ковид-19 в

...
Повече от 150 000 британци са починали от Ковид-19 в
Коментари Харесай

За няма месец 150 000 починали британци от covid-19

Повече от 150 000 британци са умряли от Ковид-19 в границите на 28 дни след даден позитивен тест от началото на пандемията. Това отрежда седмо място по смъртност на страната в света, само че челно дружно с Русия в Европа.

313 са смъртните случаи във Англия за последното денонощие, с което общият брой надвиши 150 000. Новозаразените са над 146 000.

Пред Англия в печалната статистика на жертвите на пандемията се подреждат Съединените щати, Бразилия, Индия, Русия, Мексико и Перу. Ефектът от имунизирането значи, че постъпленията с Ковид-19 в лечебни заведения и смъртните случаи не нарастват по този начин, както при предходните талази, само че лечебните заведения въпреки всичко са изправени пред огромни компликации заради засилващата се хоспитализация и свързани с вируса отсъствия на личен състав.

Професор Андрю Хейуърд, който е член на групата учени-съветници на държавното управление за изключителни обстановки, назова данните за 150-те хиляди умряли на Острова от Ковид-19 „ безспорна покруса “. Той съобщи за Би Би Си, че счита, че не е било направено задоволително.

„ Мисля, че някои от смъртните случаи даже са още по-трагични заради обстоятелството, че доста от тях можеха да бъдат избегнати, в случай че бяхме реагирали по-рано при първата и втората вълна на пандемията “, сподели професор Хейуърд.

Междувременно „ Гардиън “ цитира лекар Клайв Дикс, някогашен ръководител на Работната група за имунизациите, който счита, че Ковид-19 към този момент би трябвало да бъде третиран като ендемичен вирус, сходен на грипа и министрите би трябвало да прекратят всеобщото имунизиране след привършване на акцията за бустерна доза.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР