Повече от 149 полицаи са ранени, а 172 души са

...
Повече от 149 полицаи са ранени, а 172 души са
Коментари Харесай

Равносметка: 149 полицаи са ранени и 172 ареста на демонстранти

Повече от 149 служители на реда са ранени , а 172 души са задържани по време на пенсионните митинги във Франция, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира на данни от френското вътрешно ведомство.

В четвъртък френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин разкритикува насилието, което той дефинира като предизвикано от " бандити " от " крайната левица " и което избухна по време на митингите против пенсионната промяна.

Той съобщи, че " 1500 хулигани " са участвали на митингите в Париж, с цел да " разбият служители на реда и публични здания ".

Към днешна дата той заяви, че във Франция са задържани 172 души, в това число 77 в Париж, като някои от тях са задържани за " набези против лица, отговарящи за обществената власт " или " пожари ", добави Жералд Дарманин.

Призивите на синдикалните водачи за ненасилствени митинги , които да поддържат публичното мнение, бяха подценени от редица стачкуващи в цяла Франция, които влязоха в конфликти с полицията и възпламениха огньове в огромните градове.
 Протестиращи подпалиха кметството на Бордо
Протестиращи подпалиха кметството на Бордо

Франция е срещу пенсионната промяна

" Картините на сълзотворен газ, принуждение и пожари не бяха това, което синдикатите желаеха ", сподели Марк Перелман от FRANCE 24, " само че все пак, съгласно социологическо изследване, което излезе през днешния ден... 70% от запитаните упрекват държавното управление за насилието . "

Министър-председателят на Франция Елизабет Борн съобщи, че насилието и вредите по време на митингите в четвъртък са " неприемливи ".

Тя добави, че е признателна на полицията и другите служби за бързо реагиране .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР