Повече от 1000 войници са загубили Въоръжените сили на Украйна

...
Повече от 1000 войници са загубили Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Руснаците превзеха още една крепост край Николаев, а Зеленски зове за освобождаване на Крим

Повече от 1000 бойци са изгубили Въоръжените сили на Украйна при контранастъплението в област Херсон

Руските военни освободиха Благодатное. Селището, чиито поданици са избягали преди началото на бойните дейности, се счита за една от крепостите в Николаевска област. Министерството на защитата сподели фрагменти по какъв начин се водят боевете, оповестява Первый канал. От репортажа по съветската национална телевизия излиза наяве, че украинските военни са прогонили цивилните, а самото село е превърнато в същинска цитадела.

Междувременно президентът на Укарайна Володимир Зеленски прикани тайните служби да рапортуват цялата известна информация за окупаторите, оповестява УНiАН.

Той съобщи във вечерното си видеообръщение, че няма и няма да има нито едно безвредно място за съветските бойци на цялата окупирана територия на Украйна.

" Въоръжените сили на нашата страна, нашите специфични служби, разузнаването вършат всичко допустимо и невероятно, с цел да може всеки съветски боен да почувства украинския отговор на този ужасяващ гнет, който Русия донесе на нашата земя ", сподели президентът.

Зеленски акцентира, че на цялата краткотрайно окупирана територия на Украйна, от Крим до Харковска област, съветската войска няма и няма да има нито една безвредна база, нито едно безшумно място.

Нашите бранители ще унищожат всички хранилища и щабове на окупаторите, тяхното съоръжение, където и да се намират, добави той.

„ Това е украинска земя и окупаторите могат да създадат единствено две неща: да избягат или капитулират. Не им оставяме други благоприятни условия ", сподели президентът.

Той прикани всички украинци в Крим да стоят допустимо най-далеч от съветски военни уреди, да не са наоколо до бази и военни летища и да рапортуват на специфичните служби на Украйна цялата известна информация за окупаторите, „ с цел да може освобождението на Крим става по-бързо “.

По-рано Зеленски сподели, че Русия е трансформирала Крим във боен затворнически лагер.

Той заяви, че сега не престават дейните военни дейности съвсем по цялата фронтова линия.

Украинският президент благодари на бойците от 56-та и 110-та бригади, които демонстрират оптималната устойчивост и подвиг в отбраната на Авдиевка, както и на бойците от 53-та и 93-та бригади, които бранят героично региона към Бахмут.

По-рано беше обявено, че Въоръжените сили на Украйна са " отрязали " съветската войска от доставките на оръжие и персонален състав за Херсонска област от окупирания Крим.

Военният коментатор Юрий Подоляка, който е роден и израснал в украинския град Суми, пък сподели, че Въоръжените сили на Украйна повече от 1000 бойци са изгубили единствено за един ден при контранастъплението в областите Херсон и Николаев. Това е връх за осемте години война, означи той във видеокоментар за последните събития на фронта, оповестен в неговия Телеграм канал. 

Според него, борбата за Херсон още не е приключена. 

„ Контранастъплението обаче не е приключило. Очаква се украинската войска да се опита да пробие защитата на руснаците. В гората са укрити танкове и бронетранспортьори. Властите в Киев възнамеряват блицкриг. Първият им опит за това бе несполучлив “, добави той.

„ Във вечерната сводка на Въоръжените сили на Украйна нощес бе обявено, че през вчерашния ден съветската армия се е пробвала да щурмува Шнурки. Този обитаем пункт обаче се намира доста на юг от тези позиции, които нападнаха по-рано съюзните сили. Ако това е истина, тогава те са взели под собствен надзор и гората “, съобщи Подоляка.

„ Водят се боеве в Бахмут, Веселая Долина, Зайцева. Вчера в Кодема украинската войска предприе къса контраофанзива и изгубиха 20 единици техника, както и няколко десетки бойци. След неуспеха бойците й са се изтеглили в Холм. Това обитаемо място е ситуирано на няколко километра от Кодема и затова руснаците са възпрепятствани в устрема да „ зачистят “ западните елементи на града. Докато не завладяват Холм, няма да имат цялостен надзор над Кодема “, добави той.

„ Боевете са яростни, защото градът е доста значим за армията на Киев. Ако руснаците  превземат и Курдюмовка, тогава ще могат да обкръжат Бахмут “, изясни блогърът. 
 Пробита е втората линия на защита в региона на Първомайское
„ Руската войска реализира през вчерашния ден огромен триумф и край Пески. Пробита е втората линия на защита в региона на Първомайское. Това разрешава бързо предвижване на север и за цялостно завладяване на Андревка “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР