Повече от 1000 полета на Lufthansa бяха отменени в сряда

...
Повече от 1000 полета на Lufthansa бяха отменени в сряда
Коментари Харесай

Lufthansa отмени над 1000 полета

Повече от 1000 полета на Lufthansa бяха анулирани в сряда заради еднодневна стачка на немския наземен личен състав на самолетната компания , засягаща десетки хиляди пасажери в последните туристически разтърсвания, които удариха Европа, осведоми Асошиейтед прес.

Около 134 000 пасажери трябваше да трансформират проектите си за пътешестване или да ги анулират изцяло .

Основните центрове на Lufthansa във Франкфурт и Мюнхен бяха най-засегнати, само че полетите бяха анулирани и в Дюселдорф, Хамбург, Берлин, Бремен, Хановер, Щутгарт и Кьолн.

Авиокомпанията посъветва засегнатите пасажери да не идват на летищата, защото множеството гишета там по този начин или другояче няма да работят.

Говорителят на Lufthansa Мартин Лойтке дефинира стачките като нездравословни.

" Хората, които желаеха да пътуват, които възнамеряваха ваканции отдавна, които чакаха ваканции, за жалост имаха тези фантазии за почивка, които бяха отсрочени... може би даже унищожени от стачката ", сподели Лойтке пред кореспонденти във Франкфурт. " Тази стачка е изцяло ненужна, тя също е изцяло пресилена.

На летището във Франкфурт 725 от 1160 планувани полета бяха анулирани за деня , съгласно представител на летищния оператор Fraport. Полети, осъществявани от други самолетни компании, които нормално се поддържат от наземния личен състав на Lufthansa, също бяха наранени, съобщи ДПА. Самата Lufthansa заяви броя на 646 анулирани полети, свързани със стачка, за сряда.

Профсъюзът на служащите в услугите ver.di разгласи стачката в понеделник, защото се пробва да ускори натиска върху Lufthansa в договарянията за възнаграждение на към 20 000 чиновници на логистични, механически и карго филиали на самолетната компания.
 Lufthansa анулира още 2000 полета
Lufthansa анулира още 2000 полета

Заради стачки, дефицит на личен състав и пандемични ограничавания

Стачката идва в миг, когато летищата в Германия и в цяла Европа към този момент виждат разстройства и дълги опашки за инспекции за сигурност заради дефицит на личен състав и възходящо търсене на пътувания.

Докато инфлацията пораства, стачките за по-високи заплати на летищните екипажи във Франция и на водачите на Scandinavian Airlines в Швеция, Норвегия и Дания задълбочиха хаоса за пасажерите, които се сблъскаха с анулирания в последната минута, дълги закъснения, загубен багаж или дълго очакване за багаж на летищата в целия свят Европа.

Пътуването процъфтява това лято след две години на ограничавания против COVID-19, затрупани самолетни компании и летища, които нямат задоволително служащи след съкращенията от ерата на пандемията. Летища като Хийтроу в Лондон и Шипхол в Амстердам имат лимитирани ежедневни полети или брой пасажери.

Стачката на Lufthansa стартира рано в сряда в 3:45 сутринта локално време и би трябвало да завърши рано в четвъртък. Такива " предупредителни стачки " са постоянно срещана тактичност в трудовите договаряния в Германия и нормално не престават от няколко часа до ден-два.

Ver.di приканва за нарастване на заплатите с 9,5% тази година и споделя, че предлагането на Lufthansa по-рано този месец, което ще включва договорка за интервал от 18 месеца, надалеч не дава отговор на неговите условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР