Повече от 1000 крайнодесни демонстранти протестираха срещу германската миграционна политика

...
Повече от 1000 крайнодесни демонстранти протестираха срещу германската миграционна политика
Коментари Харесай

Крайнодесни протестиращи в Германия организираха антиимигрантска демонстрация

Повече от 1000 крайнодесни стачкуващи стачкуваха против немската миграционна политика в източния град Кьотен нощес, заобиколени от също толкоз служители на реда и към 500 контрапротестиращи, съобщи ДПА.
Антиимигрантските стачкуващи носеха лозунги с текст "Патриотизмът не е закононарушение " и "Стига, фрау Меркел би трябвало да си върви! "
Повече от 1000 служители на реда бяха мобилизирани, с цел да предотвратят насилието по време на митинга, проведен от крайнодесни групи, в това число антиислямската група ПЕГИДА. Водни оръдия и конна полиция бяха в подготвеност да се намесят. По-рано денем локални поданици бяха написали с тебешир послания за мир по тротоарите. Полицията заяви, че демонстрацията е завършила спокойно.
Крайнодесни митинги пламнаха в Кьотен - град с 26 000 поданици, предходната седмица, когато 22-годишен немец с тежко хронично сърдечно заболяване, който се намесил в сборичкване сред неколцина афганистанци и бил ударен в лицето, умря от инфаркт вследствие от удара, както сподели аутопсията. Задържани са двама обвинени - афганистанци на 18 и 20 години, напомня Асошиейтед прес.
Междувременно полицията проверява набези против чужденци в две прилежащи градчета в провинция Саксония-Анхалт. Двама мъже, очевидно германци, нападнали група афганистански младежи в събота вечер на спортна площадка в Хаселфелде в източната част на окръг Харц. Нападателите се нахвърлили против четиримата афганистанци с хули и расистки обиди на немски, блъснали и леко ранили един от тях -17-годишен юноша, след което избягали. Втората офанзива се случила в ранните часове на неделния ден в град Халберщат, на към 30 км от Хаселфелде.
Според полицията група от петима мощно пияни германци отправили расистки обиди против трима мигранти от Сомалия, претенденти за леговище, които се прибирали у дома. Трима от сомалийците и един от обвинените нападатели, 22-годишен мъж, били ранени при последвалото сборичкване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР