Повече от 1 милиард долара от богатството си загуби всеки

...
Повече от 1 милиард долара от богатството си загуби всеки
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци са загубили около 7 млрд. долара само за ден

Повече от 1 милиард $ от благосъстоянието си загуби всеки един от най-богатите съветски олигарси единствено за ден. Всеки един от тях е колос в петролната област, и е в класацията на съветския Forbes. Милиардите им изчезнаха поради сривовете на фондовата борса.

Капиталът на двама милиардери – Леонид Михелсон и Генадий Тимченко, е намалял с по 1,5 милиарда $. Намаляло е благосъстоянието на други двама - Владимир Потанин - с 1,4 милиарда $, и на Вагит Алекперов - с 1,1 милиарда $.

Междувременно Алексей Мордашов, най-богатият предприемач в Русия, както и милиардерите Олег Тинков, Виктор Рашников, Сюлейман Керимов и Владимир Лисин също са изгубили по над 500 милиона $ за един ден.

Общото благосъстояние на милиардерите от топ 10 в класацията на съветския Forbes е намаляло с съвсем 7 милиарда $. Загубите са на фона на срутва на съветския фондов пазар.

Михелсон и Тимченко са главните акционери на Новатек, вторият по величина производител на газ в Русия, чиито акции паднаха с 3,9% на 18 януари. Акциите на Норилск Никел, ръководена от Потанин, претърпяха срив от 5%. Стойността на акциите на Лукойл, които Алекперов ръководи, също падна с 3,65% за ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР