Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23

...
Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23
Коментари Харесай

Заради числата: Бум на сватбите на 23.03.2023

Повече двойки са поискали да сключат цивилен брак на 23.03.23 година, в сравнение с днешната съвсем огледална дата 23.02.2023 година, сподели инспекция на Българска телеграфна агенция в няколко области в страната.

Причината може да е в трите тройки, „ магията на числата “ и желанието на хората за сигурност и благополучие, разясниха за Българска телеграфна агенция психолози.

На днешната дата  в София  са планувани 26 сватби, също толкоз към този момент са декларирани и за 23.03.23 година, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Столичния дом за радостни обреди.

Тринайсет двойки досега са избрали да сключат цивилен брак в деня на Националния празник на България – 3 март, а три са плануваните сватби в столицата на 13 март. Към момента в София има интерес за датите – 22.04., 29.04., 21.05.,17.06., 22,23.07., 17.09., 09.09., на които има декларирани по 12-14 сватби и повече, споделиха от обредния дом.

За през днешния ден във  Варна  има декларирани три или четири сватби, повече – пет или шест, са бракосъчетанията за 23.03.23 година, оповестиха за Българска телеграфна агенция от общинската компания „ Обреди “ ЕООД – Варна. Миналата година на огледални дати е имало повече сватби, в сравнение с тази година, разясниха още от компанията. На Националния празник няма планувани сватби в морската столица.
Психологът   проф. Маргарита Бакрачева  също уточни, че хората търсят сигурност, и означи, че всички ритуали и суеверия имат тази функционалност.
Така че обичайно, когато има или огледални, или щастливи цифри и дати, хората се ориентират към тях, изключително когато става въпрос за неща, свързани с страстите и партньорските връзки, разяснява тя за Българска телеграфна агенция.

И в Древен Рим са считали нечетните цифри за щастливи, четните – за неносещи добър шанс, уточни психологът. Амулетите, халките, ритуалите – всичко е под тази обща шапка на сигурността, която е базова човешка нужда, добави тя.

Магията хората сами си я вършат, тъй че е доста значима вярата, че нещата ще бъдат спокойни, защото това може да донесе повече естетика и във връзката и да успокои несигурността, която другояче би могла да съществува, счита проф. Бакрачева. Хубаво е, че има сватби, разяснява тя и означи, че който живее в брак, а не в кохабитация, има по-високо благоденствие. Женените двойки са по-удовлетворени от живота от тези, които живеят без брак, по-спокойни и хармонични са, не че не се разделят, само че световните проучвания това демонстрират, добави тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР