Потвърдено беше отличното сътрудничество между България и Световната здравна организация.

...
Потвърдено беше отличното сътрудничество между България и Световната здравна организация.
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев се срещна с регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге

Потвърдено беше отличното съдействие сред България и Световната здравна организация. Премиерът Гълъб Донев даде висока оценка на напъните на организацията за справяне със здравните провокации в района в усложняващата се среда вследствие на военните дейности в Украйна и продължаващата пандемия от COVID-19.

Министър-председателят означи и дейностите на Европейското районно бюро на СЗО за подсилване на здравната сигурност в Европейския район и за поддръжка на страните от Западните Балкани.

На срещата сред премиера Гълъб Донев и районния шеф на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге беше изразена угриженост по отношение на провокациите пред здравната сигурност в района, в резултат на военния спор в Украйна и бежанската рецесия в Европа. Българският министър-председател бе безапелационен, че е належащо да се обезпечи безконтролен достъп на филантропичния и медицински личен състав до потърпевши и нуждаещите се.

„ Предизвиканата от военния спор в Украйна бежанска рецесия се обрисува като съществено предизвикателство за страните от района, приемащи мигранти, каквато е и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР