Потвърдените случаи на заболяването Covid-19 в Турция достигна 5 души.

...
Потвърдените случаи на заболяването Covid-19 в Турция достигна 5 души.
Коментари Харесай

Заразените с коронавируса в Турция станаха 5-има

Потвърдените случаи на болестта Covid-19 в Турция доближи 5 души. Всички те са от едно и също семейство. Тези данни заяви на конференция турският здравен министър Фахреттин Коджа.
Турските управляващи оповестиха и нови ограничения за ограничение на разпространението на заболяването.
Полетите от Турция до 9 европейски страни се приключват от 08:00 часа на следващия ден до 17 април, заяви министърът на превоза Джахит Турхан. Сред тези страни са Германия, Испания и Франция. По-рано бяха спрени полетите до 5 други страни, в това число Италия, Иран и Китай.
От понеделник всички учебни заведения в страната излизат в едноседмична почивка, за три седмици се прекъсват образователните занятия в университетите – това решение беше взето на съвещание на министерския съвет през вчерашния ден. След края на насилствената почивка се вкарва отдалечено образование.
Вземат се ограничения за стерилизация на улици, обществени места и транспортни средства на публичния превоз. Концерти, панаири и разнообразни други събития са отсрочени, а провеждащите се спортни прояви ще се играят пред празни трибуни.
Бяха отсрочени визитите зад граница на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Сред другите ограничения, които турските управляващи вземат, са ограничение на броя на посетителите на лечебните заведения, освен това единствено след работно време. По-рано беше въведено правилото за 14-дневна карантина при завръщането на турски жители, посетили непознати страни. Тези дни ще бъдат регистрирани като отпуск. За пътувания в чужбина, държавните чиновници ще би трябвало да желаят позволения.
Свижданията в пандизите в страната се отсрочват за 2 седмици, заяви правосъдният министър Абдулхамит Гюл. Всички държавни чиновници на възраст над 60 години са в 12-дневен административен отпуск.
По-рано министърът на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой предложи на туроператорите и хотелиерите да отсрочат за края на април началото на туристическия сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР