Потушиха напълно пожара в Драгоманското блато, като близо една трета

...
Потушиха напълно пожара в Драгоманското блато, като близо една трета
Коментари Харесай

Потушиха напълно пожара в Драгоманското блато

Потушиха изцяло пожара в Драгоманското тресавище , като близо една трета от него е наранено от пожара. " Изгорели са екопътеката, мостчето, кулата за наблюдаване на птици . Пожарът е овладян в ранните часове на днешния ден и може би в границите на тази една трета от блатото биотопът е изцяло погубен ", разяснява пред Българска национална телевизия кметът на Драгоман Андрей Иванов.

По думите му, блатото има своя дарба да се възвръща , защото кореновата система е под водата и е шанс, че е зими и няма птици .

" Моето мнение е, че това е тенденциозен палеж , защото при идването ни огънят беше от вътрешната страна на открито , т.е. няма по какъв начин да е станало повърхностно. Има някакъв интерес блатото да се пали . Преди 6 месеца пламтя устойчиво и изгоря огромна част от блатото. Трябва да се вършат следствия . Не бива откакто се изгаси пожарът, това да се не помни. Просто органите да си свършат работата ", добави Иванов.

Той и желае да се видят камерите на общината и кой е минавал там . " Камерите са в град Драгоман, ние на блатото, несъмнено нямаме камери, само че на главните кръстовища имаме камери . Така че да се каже кой от Драгоман към блатото е пътувал в този интервал. "

Доброволци следят през днешния ден зоната за прехвърчащи искри и да не пламне още веднъж пожар .
 Пламна Драгоманското тресавище
Пламна Драгоманското тресавище

Подозират бракониери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР