Потресаващо е това, което установихме вчера при проверката в ТЕЦ

...
Потресаващо е това, което установихме вчера при проверката в ТЕЦ
Коментари Харесай

Петков: Потресаващо е това, което установихме вчера при проверката в ТЕЦ Брикел


Потресаващо е това, което установихме през вчерашния ден при инспекцията в Топлоелектрическа централа " Брикел ". Вчера равнищата на серен диоксид бяха 15 пъти над нормата, а тези фини прахови частици - над 27 пъти. В тези условия работят български жители и това е неприемливо. Очаквам в най-кратък период всички институции да ми рапортуват, с цел да предприемем идващите стъпки по отношение на това необикновено замърсяване, което се случва всекидневно на този обект. Това съобщи преди съвещанието на Министерския съвет министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Днес на оперативно съвещание на Министерския съвет ще обсъдим отпущането на 426 милиона лв. на 194 общини за възстановяване на живота на 5,9 милиона български жители. Парите ще бъдат предоставени в резултат на мнения на работна група. Критерият, по който се взе това решение, бе оптимален брой български жители да усетят поддръжка от страната. Когато средствата се изразходват транспарантно, доста хора могат да усетят позитивния резултат от тях, осведоми още той.

Кабинетът ще одобри решение за основаване на сдружението, което ще провежда осъществяването на незабавна здравна помощ по въздух в границите на 60 минути след случая или така наречен „ златен час ". Това е една голяма победа за българското държавно управление и българските жители.

Днес Министерският съвет ще одобри решение за погашение на 80 млн. лв. от европрограми на българските хотелиери по филантропичната стратегия за настаняване на лица с краткотрайна протекция.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР