Потресаваща снимка с лежащ полугол мъж в коридора на Спешния

...
Потресаваща снимка с лежащ полугол мъж в коридора на Спешния
Коментари Харесай

Белгиец с жестока гангрена побърка спешните лекари в Бургас

Потресаваща фотография с легнал полугол мъж в коридора на Спешния център на УМБАЛ-Бургас бе публикувана през днешния ден. Фотосът бе съпроводен с текст, който провокира нашето мощно безпокойствие - по какъв начин е допустимо сходно отношение към пациент, който е посетител на нашата страна - французин, съгласно думите на свидетелката Жанина Стоянова.

Оказа се, че тя в действителност цитира пост от Facebook, публикуван от Цвета Воденичарова:

В момента съм пред незабавното. Тук съм от 14:00 часа. Човекът беше тук като пристигнах. Французин, с нещо като уртикария е на единия крайник. Не може да стъпи на крайници си,нито да го държи изправен в случай че е седнал.Крака наподобява потресаващо. Тъй като имаше една налична носилка в коридора-съответно я взеха и той....легна на земята...,като куче... Не е пийнал,нито дрогиран, просто е доста зле. Това е приятелката му. Никой не им обръща внимание... Не знам какво чакат...

Проверката откри обаче радикално друга реалност, която е документирана и в журналите на Противошокова зала, както и на две от отделенията в болничното заведение. Оказва се, че става въпрос за белгийско семейство, което е пристигнало на отмора в Слънчев бряг (на фотографията се вижда брачната половинка на намиращия се в отчайващо положение човек). Двамата, дружно с багажа им, който е до главата му, пристигнали в 13,50 часа пред Противошокова зала, където лекарите незабавно видели големите черни рани по крайници на чужденеца. Той бил с гангрена. Веднага е прегледан от съдов хирург. Раната е била обработена и в това време лекарите подготвили документите за хоспитализирането на чужденеца в съдовото поделение на болничното заведение.

През цялото време е употребен и преводач, обезпечен от болничното заведение. Когато пристигнал моментът пациентът да се подпише и да бъде приет в болница, той по неразбираеми аргументи избухнал и декларирал, че няма да влезе в болница и със брачната половинка му си потеглят, защото се чувствал добре.

Около 15,30 часа фамилията е напуснало болничното заведение и се е отправило в незнайна посока.

" Около 18 часа същият пациент, към този момент с изхвърлена от крайници превръзка още веднъж се е появил в коридора на Противошокова зала и към този момент е настоял да бъде приет в болница. Докато е чакал още веднъж да му бъдат направени проучвания и да бъде превързан, преди да бъде настанен, е пристигнала кола за спешна помощ с ранени в злополука, носилките били употребени в същото време за потърпевшите от ПТП-о ", споделиха от управлението на болничното заведение, базирайки се на данни, вписани в дневника. След привършване със спешността по приемането на потърпевшите от злополуката, дежурните лекари още веднъж са се погрижили за белгиеца и са го разпределили за лекуване в Отделението по съдова хирургия.

От УМБАЛ-Бургас предизвестяват всеки, който злоупотреби с този фотос, че ще търсят отговорност за уронване на престижа им като като място за съответна и модерна медицина. От там напомнят, че това е най-натоварената по неотложност болница, която би трябвало да обслужи и най-тежките случаи с потърпевши край морето. Към момента УМБАЛ-Бургас обслужва регион с към 1,5 млн. души население.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР