Потребителските устройства, работещи под управлението на мобилната операционна система Android

...
Потребителските устройства, работещи под управлението на мобилната операционна система Android
Коментари Харесай

Android е атакуван от шпионска програма, подслушваща и записваща всичко

Потребителските устройства, работещи под ръководството на мобилната операционна система Android са застрашени от малуера RedDrop, който подслушва телефонните диалози, прави абонамент за платени услуги и други сходни.
Информацията за RedDrop оповестиха експертите по осведомителна сигурност на компанията Wandera .

Разпространяването на RedDrop се реализира посредством компрометирани уеб-ресурси, които са под контрола на хакери и злоумишленици. Компютърният вирус прониква в мобилните устройства на своите жертви посредством едно от общо петдесетте приложения, в това число текстови и графични редактори, калкулатори и даже просветителни стратегии. Малуерът се свързва с далечен сървър от който конфигурира спомагателни съставни елементи, които могат да копират записаните в смарт телефона фотоси и видеозаписи. След като попадне в смарт телефона RedDrop задейства диктофона и стартира до подслушва и фиксира всичко, което се случва към инфектираното устройство. Засега не се знае, какво ще вършат хакерите с тази информация.

Според специалистите, RedDrop употребява накърнимост вид нулев ден. Това значи, че към сегашен ден не съществуват способи за отбрана от неговите дейности. Единственият метод за минимизиране риска от заразяване е да се приключи изтеглянето на приложения от другите каталози и запаси, разнообразни от Гугъл Play.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР