Потребителските цени в Япония са се повишили с 2,2 на

...
Потребителските цени в Япония са се повишили с 2,2 на
Коментари Харесай

Инфлацията в Япония със 7-годишен рекорд през юни


Потребителските цени в Япония са се повишили с 2,2 на 100 през юни по отношение на същия месец на предходната година, което е най-високото равнище на индикатора от седем години, сочат публични данни. 

По този метод растежът на цените надминава целевото ниво, несъмнено от централната банка на страната на 2 на 100. През април и май инфлацията в Япония бе 2,1 на 100, напомня ТАСС. 

Ключовият индикатор за растежа на цените включва цената на горивата, само че не и на бързоразвалящите се артикули, защото при тях има прекомерно мощни съмнения. 

С отчитане на бързоразвалящите се артикули юнската инфлация е достигнала 2,4 на 100. 

Цените на едро предишния месец са скочили с 9,2 на 100, заяви по-рано централната банка. 

Въпреки ускоряващата се инфлация регулаторът не има намерение да трансформира курса на паричната си политика. В края на двудневното си съвещание той остави краткосрочната си рента на равнище минус 0,1 на 100, а целевата рентабилност по 10-годишните държавни облигации е избрана на към нула %. 

Според централния банкер Харухико Курода повишение на лихвите за подсилване на националната валута, която отслабна до 24-годишен най-малко от 138 и повече йени за $, би нанесло вреди на японската стопанска система. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР