Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да наблюдават и

...
Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да наблюдават и
Коментари Харесай

Windows 11 по стъпките на MacOS - получава липсваща функция


Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да следят и ръководят свързани устройства, в които са влезнали с Microsoft акаунт (снимка: CC0 Public Domain)

Десктоп платформата Windows 11 най-сетне ще получи страница с настройки за ръководство на обвързваните компютри и други устройства, в които сме влезнали с Microsoft акаунт. Подобна функционалност към този момент имат операционните системи на Apple.

MacOS и iOS имат специфична страница с настройки, където можете да ревизирате обвързваните си телефони, таблети, компютри и други устройства и, в случай че е належащо, да ги премахнете от акаунта си. В момента Windows 11 няма такава страница с настройки, само че Microsoft работи по нея и се чака скоро да я интегрира в операционната система.

Освен реклами в менюто “Старт ”, последната бета версия на Windows 11 съдържа нова секция за настройки, наречена “Свързани устройства ”. Според Microsoft и формалната информация за страницата, това е място за ръководство на компютри и конзоли Xbox. Ако Microsoft не беше изоставила Windows Phone, евентуално в нея щеше да има и смарт телефони.

“Представяме нова страница Свързани устройства в Настройки> Акаунти, която ви разрешава да управлявате компютри и конзоли Xbox, в които сте влезнали с вашия акаунт в Microsoft. Тази страница с настройки ще се демонстрира единствено в изданията Home и Pro на Windows 11 и в случай че сте влезнали в Windows с вашия акаунт в Microsoft ”, прецизират от компанията.

След като стигнете до компилация 22635.3495, можете да намерите новата страница, като се насочите към Настройки> Акаунти> Свързани устройства. Страницата ще покаже всички устройства с вашия акаунт в Microsoft, в това число спомагателна информация, като сериен номер, версия на Оценка за съвместимост, RAM, процесор, номер на компилация на Windows и други
още по темата
Има и спомагателни връзки, които ви разрешават да премахнете устройство от вашия акаунт в Microsoft, да свържете ново, да ревизирате гаранцията, да получите поддръжка, да видите информация за BitLocker и така нататък,, отбелязва Neowin.

За страдание нито една от тези функционалности не работи в приложението Настройки, което значи, че в случай че тракване върху която и да е от тях, ще започват вашият браузър по дифолт и уебсайтът account.microsoft.com.

Новата страница „ Свързани устройства ” се популяризира за всички вътрешни консуматори на бета канала с компилация 22635.3495. Ако по някаква причина не я виждате след надграждането, използвайте приложението ViVeTool и командата vivetool /enable /id:47448915,48546544 (съветва PhantomOfEarth в X), с цел да я включите.

Microsoft не споделя по кое време новата страница с настройки ще стигне до постоянния канал на Windows 11. И въпреки всичко, като се има поради, че страницата беше показана първо в бета канала, може да се допусна, че няма да отнеме доста време, преди да я забележим в постоянна версия на Windows 11.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР