Потребителите на iPhone ще получат разширени възможности за сателитни комуникации(снимка:

...
Потребителите на iPhone ще получат разширени възможности за сателитни комуникации(снимка:
Коментари Харесай

iPhone ще се сдобие с нови сателитни функции


Потребителите на iPhone ще получат разширени благоприятни условия за сателитни връзки
(снимка: CC0 Public Domain)

Скоро в iPhone ще се появят нови благоприятни условия за сателитна връзка, излиза наяве от документ на GlobalStar (партньор на Apple), изпратен до Федералната комисия по връзки (FCC) на Съединени американски щати. Според анализатори, това е отговор на взаимния план на T-Mobile и SpaceX за свързване на общоприети телефони към спътници.
още по темата
„ Системата MSS (Мобилна сателитна услуга) на Globalstar ще продължи да се развива с течение на времето и ще поддържа разширяващ се набор от функционалности и услуги непосредствено от телефони в лицензирания набор ”, споделят от телеком доставчика.

В момента компанията предлага набор от лични сателитни телефони и работи за обезпечаване на гласова и интернет съгласуваност към устройства на Apple. „ В последна сметка стотици милиони хора по света ще могат да се свържат с Globalstar в обстановки, когато свързаността е сериозна и наземните мрежи са недостъпни ”, прибавя операторът.

Засега сателитните благоприятни условия на iPhone 14 са лимитирани до изпращане на текстови известия до службите за незабавна помощ, когато клетъчната връзка не е налична. Успоредно с това, партньорства на AT&T и AST SpaceMobile, както и на T-Mobile и SpaceX, целят да обезпечат интернет съгласуваност и гласови връзки по спътник за общоприети потребителски смарт телефони.

Самата Apple също се интересува от нови благоприятни условия за сателитна връзка в iPhone. Миналия декември компанията получи патент за мобилни сателитни трансивъри, предопределени за гласова връзка и достъп до интернет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР