Германската компания HyImpulse успешно изстреля в петък ракета, използваща парафин

...
Германската компания HyImpulse успешно изстреля в петък ракета, използваща парафин
Коментари Харесай

Германска компания осъществи тестово изстрелване на ракета, която използва парафин за гориво

Германската компания HyImpulse сполучливо изстреля в петък ракета, употребяваща парафин или восък за свещи като гориво, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Фирмата тества технологията преди първия орбитален полет, плануван за края на 2025 година Ракетата беше изстреляна от стартова площадка в Куниба, Южна Австралия.

Тя е наречена SR75, височината й е 12 метра и тежи 2,5 тона. Апаратът, който не е задоволително мощен, с цел да обиколи Земята, има потенциал да носи дребни спътници с тегло до 250 кг на височина до 250 км, отбелязва Ройтерс.

Целта на тестовото изстрелването е да се съберат данни за работата на системите за задвижване и ръководство.

Парафинът може да се употребява като по-евтино и по-безопасно различно гориво за ракети, като понижава разноските за превозване на спътници с до 50 на 100, споделят от компанията HyImpulse.

От компанията, която има 65 чиновници, споделят, че към този момент са получени поръчки на стойност 100 милиона евро (105 милиона щатски долара).

Подготвя и изстрелването на SL-1 - по-голяма, многостепенна ракета, която може да извежда спътници с тегло до 600 кг в ниска околоземна орбита до края на идната година, отбелязва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР