Потребителите имат 5 опции за озвучаване, от които да избиратПопулярният

...
Потребителите имат 5 опции за озвучаване, от които да избиратПопулярният
Коментари Харесай

Напредък в изкуствения интелект: ChatGPT вече „вижда, чува и говори”

Потребителите имат 5 варианти за озвучаване, от които да избират

Популярният AI бот ChatGPT става все по-умен и радушен към хората
(снимка: CC0 Public Domain)

Очакваната огромна актуализация на ChatGPT към този момент е реалност. Генеративният изкуствен интелект към този момент може да „ вижда, чува и приказва ”, разгласи в блог обява разработчикът на чатбота OpenAI.

Американската компания вкарва нови гласови и графични благоприятни условия в ChatGPT, които ще разрешат на потребителите да организират елементарен гласов диалог с чатбота или да му демонстрират какво приказват.
още по темата
Просто казано, ChatGPT се е научил да „ схваща ” гласовите поръчки на потребителите, да им дава отговор „ на глас ” и също по този начин да разпознава изображения, които хората му демонстрират.

Чатботът може да води разговор на глас, да споделя приказка за лека нощ или да подсказва причини в фамилни разногласия, да схваща и изяснява от фотография за какво грилът не потегля или какво може да се подготви от храната в хладилника.

Новата версия предлага избор от 5 варианти за озвучаване – 2 мъжки гласа, 2 женски и един безпристрастен.

Въвеждането на нововъведенията в всеобща приложимост към този момент стартира. Поддръжката за гласова връзка и различаване на изображения ще стане налична последователно в продължение на две седмици за потребителите на абонаменти Plus и Enterprise.

Гласът ще се появи в мобилните приложения на ChaGPT за iOS и Android платформи (изисква се активиране в настройките), а разпознаването на изображения ще стане налично за всички платформи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР