Потребители сигнализират за двойно закъснение на поръчките от Черния петък.

...
Потребители сигнализират за двойно закъснение на поръчките от Черния петък.
Коментари Харесай

Забавени пратки и объркани стоки след Черния петък

Потребители алармират за двойно забавяне на поръчките от Черния петък. Куриерските компании дават отговор, че забавянето се дължи на това, че огромното извършване на покупки продължи повече от ден.

При нормални условия пратките идват от 3 до 5 дни, в този момент, обаче, тук-там забавянето е двойно. Обемите на стоките, които трябваше да бъдат доставени, надвишават неколкократно тези на дневната база в елементарен ден.

Освен със закъснение на доставките до адрес, се образуваха и опашки пред офисите на куриерските компании. Забавени колета или комплицирани артикули са измежду най-честите недоволства на клиентите.

От няколко дни опашки се вият пред съвсем всички офиси на куриерските компании, в опит да получат поръчаните артикули по време на Черния петък.

„ Обемът не беше толкоз огромна изненада и ние бяхме готови, по-скоро изненадата беше пикът, той продължи няколко дни и пратките се удвоиха, надлежно всички сътрудници, както в Европа, по този начин и в България изпитваме провокации, само че ще наваксаме “, изясни пред БТВ Иван Тотев, шеф „ Маркетинг и развиване “ на куриерска компания.



От куриерските компании признават, че закъснение има, само че това важи най-много в доставките до адрес.

Куриер уточни, че размерът на работа е с най-малко 40% повече. Даде образец, че предходната година са доставяли до 100 адрес, а в този момент стигат до 200.

„ Работим с повече хора, с удължено работно време, успяхме и март месец с огромния пик да се оправим, просто става въпрос за няколко дни с двойно по-големи размери, които даже физически би трябвало да бъдат складирани и обработени “, допълниха от куриерската компания.

Забавяния има и за пратките за чужбина.

От асоциацията за електронна търговия регистрират огромен скок в продажбите онлайн. „ Българина обича да прави нещата в последния миг. Обикновено на 21, 22, 23 декември е най-големият взрив в опитите на хората да си купят подарък за Коледа, в това време самата инфраструктура, самите търговци и куриери за толкоз къси времена да реагират “, уточни Петър Ванчев, ръководител на Българската асоциация за електронна търговия.

От куриерските компании поучават да насочваме пратките си към автоматите за доставки. В случай, че решите да потърсите правата си и поискате обезщетение за закъснение на доставката, би трябвало да знаете, че това е възможно при претърпени вреди, които би трябвало да бъдат потвърдени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР