Потребители се отказват да посещават домовете на хората заради страх

...
Потребители се отказват да посещават домовете на хората заради страх
Коментари Харесай

Преброители отказват да ни посещават, страх ги е от COVID

Потребители се отхвърлят да посещават домовете на хората поради боязън от COVID-19.

Затова от Националния статистически институт (НСИ) от на следващия ден разкриват специфични преброителни центрове. В тях могат да отидат жителите, които не са посетени от преброител, с цел да дават на място данните си. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„ Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, с цел да ни оказват помощ да създадем справедлива моментна фотография по какъв начин живее обществото ни “ - съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. Той добави, че спомагателните центрове се разкриват, защото доста от преброителите се отхвърлят от авансово поетите задължения, главно поради възходящия риск от COVID-19. Проблемът е най-много в огромните градове, където живее забележителна част от популацията на страната.

Алтернативен метод да се включите в преброяването е и да разпечатате сами Тя е оповестена на интернет уеб страницата на преброяването в рубриката „ Обща информация “. След като попълните картата, имате три разновидността - да я изпратите сканирана на, да я пуснете по пощата на адрес: София 1038, ул. “Панайот Волов “ № 2, Подпомагащ център, Национален статистически институт, или да я донесете персонално.

Национален статистически институт открива и нов имейл адрес, на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят неповторимите преброителни кодове. В писмото си с изключение на кода те би трябвало да напишат и община, обитаемо място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство.

При предпочитание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и (02) 9078 430.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР