Потенциална Трета световна война е една от причините Илон Мъск

...
Потенциална Трета световна война е една от причините Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск отлага купуването на Туитър заради Трета световна война

Потенциална Трета международна война е една от аргументите Илон Мъск да отсрочва договорката за придобиване на Twitter. Това е декларирал самият той в текстово известие до своя банкер, оповестиха юристите на Twitter в правосъдната зала, представени от Engadget.

Макар делото да не е почнало публично, юристите на Twitter и Мъск организират серия полемики пред съдията, с цел да дефинират параметрите на делото, очевидците, доказателствата и други данни.

Във вторник те са обсъждали дали Питър Затко може да бъде извикан като очевидец от Мъск, съобщи Българска телеграфна агенция.

Затко е някогашен шеф в Twitter, който стана прочут неотдавна с изказвания, че компанията е компрометирала сигурността си умишлено в името на облагите.

Мъск желае Затко да е негов очевидец, защото счита, че изказванията му поддържат и личните му изводи за броя на подправени профили.

По време на чуването обаче юристите на Twitter остро отвърнаха причините на Мъск и Затко. Според тях Затко е афектиран чиновник, който желае да отмъсти на компанията и в никакъв случай не е управлявал отдела за борба със спам. Twitter счита, че Затко преднамерено е " структурирал " разкритията си по този начин, че да се впишат в интерес на Мъск.

Адвокатите на Twitter допълват, че Мъск е търсил мотиви да приключи договорката и преди недоволствата на Затко. Те цитират текстови известия сред Мъск и неговия банкер в Morgan Stanley още на 3-ти май т.г., в които Мъск е декларирал: " Нека да забавим за няколко дни... Няма смисъл да купуваме Twitter, в случай че сме тръгнали към Трета международна война ". Според юристите на Twitter, това е действителният мотив Мъск да се откаже от договорката, а изказванията за ботове, спам и Затко са единствено предтекст.

Защитниците на Мъск предстоящо са на друго мнение. Според тях Затко е почитан специалист, само че Мъск " няма нищо общо " с неговите изказвания. Те декларират още, че информацията на Затко не е била открита по време на предварителните инспекции, тъй като " те я бяха скрили ", само че съдията напомня на юристите, че Мъск се е отказал от правото си на предварителна инспекция на Twitter.

Друго искане на юристите на Мъск е делото да бъде отсрочено за по-късна дата. Предстои съдията да вземе решение както за това искане, по този начин и дали Затко да бъде позволен като очевидец.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР