Потенето е напълно естествена функция на тялото. То обаче може

...
Потенето е напълно естествена функция на тялото. То обаче може
Коментари Харесай

Потенето може да сигнализира за тези 3 заболявания

Потенето е изцяло естествена функционалност на тялото. То обаче може да стане причина за терзание и даже да повлияе на качеството на живота ви, в случай че потенето е прекомерно щедро и не може да се управлява.

Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева уточни вероятни рискове за здравето при положение на прекалено изпотяване. Тя изясни какво може да демонстрира несъразмерното изпотяване, написа zdrave.to.

Тя уточни левкемията измежду първите. При нея изпотяването се усилва заран. За страдащите от този проблем тя предложи кръвен тест за потвърждаване на диагнозата.

За тези, които изпитват нараснало изпотяване през целия ден, тя предлага да се направи кръвен тест за хормони на щитовидната жлеза. Лекарката означи, че повода за казуса може да бъде хипертиреоидизъм, заболяване, породено от остатък на хормони, които се създават в щитовидната жлеза.

Третото заболяване, което предизвиква прекалено изпотяване, е ХИВ. При това заболяване, имунни кафези са в непрекъснато раздразнение и " дават непрекъсната дребна реакция на инфектиране. " Поради това телесната температура леко се покачва и индивидът стартира да се поти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР