Потънал филипински танкер, превозващ 800 000 литра промишлен мазут, е

...
Потънал филипински танкер, превозващ 800 000 литра промишлен мазут, е
Коментари Харесай

800 000 литра мазут изтичат в морето от потънал танкер край Филипините

Потънал филипински танкер, пренасящ 800 000 литра индустриален мазут, е изпуснал част от товара си в морето , оповестява " Франс прес ".

В момента управляващите се борят да овладеят разлива.

Танкерът Princess Empress е отплавал от провинция Батаан, край столицата Манила, за централната провинция Илоило. Заради щета в мотора обаче той е потопен в бурното море край провинция Ориенталски Миндоро.

Първоначално филипинската брегова защита заяви, че разливът е от дизелово гориво, което е задвижвало кораба, а не от индустриален мазут от товара на кораба. Изследваните водни проби обаче демонстрираха, че част от товара е изминал във водата край община Наюан, предизвиквайки безпокойствие за богатия морски живот и кораловите рифове в района .

WATCH: Diesel fuel spillage off the coast of Oriental Mindoro, Philippines after a motor tanker carrying 800,000 liters of industrial fuel oil sank today. PH Coast Guard yet to confirm if the tanker’s industrial fuel oil cargo also spilled after the incident.
— Mara Cepeda (@maracepeda)
По данни на бреговата защита разливът се е разпрострял на 24 кв. км. Засега не е ясно какво количество дизел и индустриален мазут има във водата. Губернаторът на провинцията Юмерлито Долор съобщи, че  потъналият танкер към момента се търси. Според изчисленията той се намира на 460 метра дълбочина.

" Бреговата защита ни увери, че е подготвена да източи нефта, откакто откри местоположението. За страдание, след два полета за въздушно наблюдаване към момента не можем да локализираме кораба ", уточни той.

Междувременно бреговата защита е разположила бонови заграждения в опит да ограничи разлива на петрол, и е разпръснала химикали за разграждането му.

Рибарите и туристическите оператори по крайбрежието са мощно подвластни от водите за препитанието си и се притесняват, че те могат да бъдат застрашени .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР