„Постоянно следим ситуацията около спасяване на българските моряци, блокирани от

...
„Постоянно следим ситуацията около спасяване на българските моряци, блокирани от
Коментари Харесай

Вместо да бъде изгонена, Митрофанова продължава да ни облъчва с пропутинска пропаганда

„ Постоянно следим обстановката към избавяне на българските моряци, блокирани от украинските националисти в пристанището на Мариупол. На 13 април 15 членове на екипажа на кораба “Царевна” – измежду които 14 жители на България – са евакуирани в Донецк. Искам да ви уверя, че съветската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността им и последващото връщане в родината ". Това съобщи съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг, на който дипломатът продължава да ни облъчва с пропутинска агитация

" В подтекста на продължаващите обсъждения в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки ", за следващ път предизвестява съветският дипломат у нас.

По време на брифинга естествено Митрофанова повтаря познатите пропагандни разкази и опорки на Кремъл за " демилитаризация и денацификация на незаконния киевски режим ", " геноцида на украйнците над жителите на ДНР и ЛНР ", " главорезите украинци " и " украинските националисти ", от които бягат хиляди бежанци.

„ Специалната интервенция по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на 8 години е подлагал на геноцид популацията на Донецката и Луганската Народни Републики, се развива в сходство с одобрените проекти на Министерството на защитата. Тактиката на бойните дейности е направена изхождайки от нуждата да се изпълнят поставените от Президента на Русия задания при минимални загуби измежду персоналния състав на съветските Въоръжени сили. Продължава освобождението на Мариупол. В резултат на сполучливите настъпателни дейности на Въоръжените сили на Русия в региона на металургичния комбинат " Илич " сложиха оръжие и непринудено се предадоха над една хиляда морски пехотинци на ВСУ. Ранени получиха нужна здравна помощ. Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете. Украинските националисти употребяват мирни жители като " жив щит ", заплашвайки със гибел им пречат да се изтеглят, безсистемно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци ", показва Митрофанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР