Постоянният представител на Световната банка Фабрицио Дзарконе, придружен от експерти

...
Постоянният представител на Световната банка Фабрицио Дзарконе, придружен от експерти
Коментари Харесай

Специалисти на Световната банка отбелязват икономическото развитие на Русе

Постоянният представител на Световната банка Фабрицио Дзарконе, съпроводен от специалисти в разнообразни области, посети Русе за съвещания с локалната власт.
Градоначалникът Пламен Стоилов и неговият екип срещнаха гостите с капиталовия профил на общината, с трансграничния мастърплан за развиване на район Русе-Гюргево, с капацитета на единственото в България общинско летище, както и с плановете, изпълнявани с европейско финансиране. Кметът Пламен Стоилов уточни позитивния факт с привличането на вложения за 200 милиона евро, както и обръщането му с лице към река Дунав. Гостът отговори, че е доста впечатлен от темповете на развиване на град Русе и изрази подготвеност Световната банка да поддържа реализирането на значими за града и района планове.
След срещата на специалиста бе показан бул. „ Придунавски “, където се извършват три значими плана, по които крайбрежният пристан ще придобие нов образ. Заместник-кметът по европейското развиване Страхил Карапчански срещна госта с построяването на новата кейова стена и обособяването на нови места за кораби, както и с дейностите по рехабилитация на булеварда.
Световната банка организира така наречен обществени съвещания, които предшестват приемането на рамковите документи за партньорство със страната. Стратегията за партньорство с България бе призната през 2016 година и Русе беше един от градовете, където бяха извършени съвещания. През 2019 година следва постоянния обзор на Стратегията и по тази причина още веднъж специалисти посетиха Русе. Целта е да научат факторите, които отключват икономическото развиване на града и района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР