Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли ще даде

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли ще даде
Коментари Харесай

Постоянният представител на САЩ в ООН обеща разкрития за Иран

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли ще даде конференция през днешния ден в 16.30 ч. по Гринуич във Вашингтон, на която ще показа "неоспорими доказателства ", че Иран нарушава резолюции на Организация на обединените нации, по-специално в Близкия изток, разгласи пресслужбата й, представена от Франс прес.

Хейли ще се спре на неотдавнашните заключения на отчет на Организация на обединените нации за ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хуси по Саудитска Арабия.

Според отчета "дизайнът, характерностите и размерите на прегледаните от специалистите съставни елементи съответстват с детайли, направени за иранската ракета Киам-1 ".

В началото на седмицата сп. "Форин полиси " разкри, че въпреки специалистите да считат, че някои съставни елементи на ракетите на хусите може да са били създадени в Иран, в поверителните си изводи те показват, че са намерили и детайли с генезис от Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

На прескоференцията Хейли "ще уточни дестабилизиращите действия на Иран в Близкия изток и другаде по света ", се споделя в изказването на пресслужбата й.

"Тя ще разкрие неоспорими доказателства, че Иран умишлено нарушава интернационалните си отговорности и несполучливо се пробва да прикрие това ", се споделя в изказването.

Иран признава, че дава политическа поддръжка на хусите, само че отхвърля да им оказва военна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР