Постоянните атаки срещу училищата в Украйна водят до това, че

...
Постоянните атаки срещу училищата в Украйна водят до това, че
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Само една трета от децата в Украйна посещават редовно училище

Постоянните офанзиви против учебните заведения в Украйна водят до това, че единствено една трета от украинските деца в учебна възраст се образоват постоянно, като доста възпитаници изостават от учебната стратегия, се споделя в изказване на УНИЦЕФ.

Сред украинските деца, пристигнали като бежанци в седем страни, повече от половината не посещават локални учебни заведения, показва Детският фонд на Организация на обединените нации. Това се дължи на езиковата преграда и неналичието тук-там, се споделя в известието.

Руската инвазия стартира незабавно след края на пандемията от Covid-19, по време на която доста украински учебни заведения работиха отдалечено за дълги интервали от време. Заради войната тази процедура трябваше да продължи.

" Това докара до обстоятелството, че децата в Украйна освен не реализират университетски триумфи, само че също по този начин изпитват усложнения да запазят наученото от времето, когато учебните заведения действаха изцяло ", сподели районният шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия Реджина Де Доминичис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР