Постни питки за всички, които спазват традицията, както и за

...
Постни питки за всички, които спазват традицията, както и за
Коментари Харесай

Постни картофени питки

Постни питки за всички, които съблюдават традицията, както и за останалите, които нямат самообладание да опитат нещо вкусничко

Необходими Продукти

● картофи - 1 кг
● брашно - 2 ч.ч.
● галета - едросмляна
● пикантина - на усет
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Лесна рецепта, с малко артикули и приготвена на фурна - подобаваща за дните на непоколебим пост, когато не консумираме лой.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, слагаме да се сварят като за пюре (т.е. даже и да се разнежен доста, не е проблем). Когато са подготвени, ги изцеждаме и заливаме със студена вода. Оставяме ги встрани за 10-15 минутки, с цел да се охладят.

След това ги намачкваме и прибавяме подправката пикантина и сол на усет (самата пикантина е солена, тъй че би трябвало да се внимава). Малко по малко започваме да изсипваме и брашното, бъркайки, до момента в който не се получи картофена нелепкава примес, която елементарно да се оформи.

Загряваме фурната на 200 градуса и постиламе кухненска хартия в подобаваща тава. С намокрени ръце оформяме кръгове, които овалваме в галетата. Слагаме ги в тавата и деликатно ги притискаме, с цел да оформим картофени питки. Процедираме по този начин, до момента в който не свърши сместа. Печем към половин час.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР